PSD iese la atac: Iohannis este complice în "statul paralel şi ilegal" care vrea să distrugă PSD

Postat la 17 noiembrie 2017 121 afişări

Liderii PSD s-au reunit în şedinţa CexN, tocmai la Băile Herculane, pentru a evalua programul de guvernare, dar şi pentru a decide dacă vor face miting de susţinere pentru programul de guvernare, potrivit unor surse, şi nu pentru Liviu Dragnea.

PSD iese la atac: Iohannis este complice în "statul paralel şi ilegal" care vrea să distrugă PSD

După şedinţă, Liviu Dragnea a prezentat progresele făcute de guvernarea PSD de la începutul anului până în prezent, în timp ce secretarul general PSD a vorbit despre o rezoluţie pe care partidul a aprobat-o, în care se precizează că "statul paralel nu lasă PSD-ul să-şi ducă la îndeplinire programul de guvernare".

 

Potrivit documentului citit de secretarul general al PSD Marian Neacşu, statul paralel, ai cărui principali exponenţi sunt Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi,  foloseşte bugetul de stat pentru a-şi pune în aplicare acest plan şi arată că preşedintele ţării este complice şi nu intervine sub nicio formă în stoparea statului paralel.

La sedinţa de la Băile Herculane şeful PSD şi premierul au venit împreună, dar mai mulţi protestatari i-au aşteptat în faţa hotelului, cu pancarte. În şedinţă, s-a discutat raportul programului de guvernare, raport de 44 de pagini în care PSD se laudă cu 100 de realizări pe absolut toate planurile. Creştere economică, salarii mai mari, putere de cumpărare mai mare. Dar şi înfiinţarea a trei ministere: Turism, IMM, Ape şi Păduri, care, iată, sunt realizări. Pe scurt: Oficial, în opinia PSD, românilor le merge bine!

Raportul de evaluare deja celebru a fost prezentat în şedinţă de către Liviu Dragnea, potrivit Realitatea TV. Concret, ce a realizat Guvernul din ce a a promis în ultimele 10 luni de guvernare. Sunt 44 de pagini, şi pe puncte, 100 de realizări în absolut toate domeniile: economic, social, dezvoltare regională, fonduri europene. Paradoxal, în raport la capitolul măsuri îndeplinite sunt trecute şi puncte care nu au vreo legătură cu bunăstarea românilor: spre exemplu, înfiinţarea Ministerului Turismului, a Ministerului Apei şi Pădurilor, dar şi a Ministerului pentru Mediul de Afaceri. Fără aceste "realizări" raportul ar fi cuprins doar 98 de realizări, nu 100, şi nu era număr rotund. Totodată, în acelaşi document mai este trecută şi aprobarea a 2% din PIB pentru Apărare". De fapt, măsura este asumată la inceputul anului 2015, de catre toate partidele politice, la initiaţiva lui Klaus Iohannnis, când a chemat toate partidele la Cotroceni, după instalare. Ca atare, nu poate fi o măsură îndeplinită de Guvern.

Pleşoianu şi Ştefănescu vor miting

Totodată, ideea unui miting a fost avansată în şedinţa de partid doar de doi social-democraţi. Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD şi Liviu Pleşoianu, deputat. Mai mult, cel din urmă a transmis o scrisoare deschisă Cimitetului Executiv Naţional, în care enumeră motivele pentru care este necesar un miting.

ESTE nevoie de un mare miting, nu doar al membrilor PSD, a scris Pleşoianu, în scrisoarea în care a dat şi motive, printre care:

- Al tuturor ROMÂNILOR care vor să intre în Anul Centenarului fără Noua Securitate!

- Al tuturor ROMÂNILOR care vor ca URNA DE VOT să conteze mult mai mult decât SUFRAGERIILE!

- Al tuturor ROMÂNILOR care vor să strige împotriva ABUZURILOR!

- Al tuturor ROMÂNILOR care vor să arate lumii celei mari că EXISTĂ şi că ce vor ei CONTEAZĂ

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
atac,
complice,
ilegal,
guvernare,
program,
refuz,
sedinta,
dragnea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.