Protestul Vestelor Galbene continuă la Paris, pentru a 12-a săptămână consecutiv

Autor: Ioana Matei Postat la 02 februarie 2019 59 afişări

Câteva mii de manifestanţi "Vestele Galbene" participă sâmbătă la un marş la Paris şi în alte oraşe franceze, protestând faţă de violenţa poliţiei şi aducând un omagiu protestatarilor răniţi, informează cotidianul The New York Times.

Protestul Vestelor Galbene continuă la Paris, pentru a 12-a săptămână consecutiv

Este pentru al 12-lea weekend la rând în care Parisul şi oraşele franceze sunt scena protestelor antiguvernamentale ale mişcării "Vestele Galbene", însă un sondaj recent indică o redresare a popularităţii preşedintelui Emmanuel Macron, iar numărul protestatarilor este în scădere.

Sâmbătă, manifestanţii au adus un omagiu celor aproximativ 1.700 de demonstranţi răniţi în cursul incidentelor violente din timpul protestelor anterioare, denunţând şi folosirea către forţele de ordine a armelor de control a mulţimii de tip Flash-ball, dispozitive neletale interzise în majoritatea ţărilor europene. Aproximativ 1.000 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi în cursul violenţelor din timpul protestelor.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paris,
continuare,
protest

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.