Prohibiţia modernă: Zece colţuri ale lumii unde alcoolul încă este interzis (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Barbulescu Postat la 21 mai 2013 1484 afişări

În Statele Unite ale Americii anilor ’20, producerea, transportul, vânzarea şi consumul de alcool au fost interzise timp de 13 ani, până în 1933, după aproape trei ani de încercări pentru adoptarea unei asemenea legi. Deşi au trecut decenii bune de atunci, o formă modernă a prohibiţiei încă este aplicată în mai multe colţuri ale lumii, inclusiv în SUA.

De-a lungul timpului, sub o formă sau alta, prohibiţia s-a tot repetat având drept principal scop eliminarea prin interdicţie a acestui viciu. De altfel, printre primele forme de prohibiţie a fost pe vremea geto-dacilor, când Burebista a ordonat arderea viilor şi oprirea consumului de alcool.

În SUA, prohibiţia a avut într-adevăr succes în reducerea consumului de alcool, dar a favorizat totodată extinderea şi agravarea pieţei negre în domeniu şi nu numai. Prostituţia, jocurile de noroc, corupţia şi şantajul, toate au înflorit în perioada prohibiţiei.

Lecţia nu pare să fi fost însă învăţată. Încă există colţuri ale lumii unde alcoolul este complet interzis

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prohibitia-moderna-zece-colturi-ale-lumii-unde-alcoolul-inca-este-interzis-galerie-foto-10892286
10892286
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.