Prognoză: vara va începe cu temperaturi mai mari decât cele normale în aproape toată ţara

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 mai 2024 18 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vara va începe cu temperaturi mai mari decât cele normale în aproape toată ţara. Nu va ploua decât în unele regiuni în prima parte a lunii iunie.

Prognoză: vara va începe cu temperaturi mai mari decât cele normale în aproape toată ţara

Potrivit ANM, în săptămâna 20 – 27 mai, temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în jumătatea de nord a teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi uşor sub cel normal pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice şi sud-vestice şi deficitare în rest.

În săptămâna 27 mai – 3 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în vest, nord şi local în centru. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele de deal şi de munte.

În săptămâna 3 – 10 iunie, mediile valorile termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, dar mai ales în regiunile sudice şi estice.

În săptămâna 10 – 17 iunie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste mediile climatologice ale perioadei la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice şi estice. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar local în sudul şi estul teritoriului şi apropiat de cel specific pentru această perioadă în rest, au precizat meteorologii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prognoză,
meteo,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.