PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până la jumătatea lunii septembrie

Postat la 06 septembrie 2014 128 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării până la 14 septembrie.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până la jumătatea lunii septembrie

BANAT

Între 7 şi 10 septembrie o uşoară încălzire va determina creşterea cu 2-3 grade a mediilor termice, pentru ca după data de 10 septembrie o nouă tendinţă de răcire să coboare din nou maximele diurne, spre medii de 22 de. În ceea ce priveşte valorile nocturne, acestea vor scădea uşor şi treptat, spre 12 grade la sfârşitul intervalului. Probabilitatea de ploaie va creşte, iar ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi, izolat, mai însemnate cantitativ în jurul datei de 9 septembrie.

CRIŞANA

Tendinţa de răcire va continua şi, la sfârşitul perioadei de prognoză, media maximelor diurne va fi de 22 de grade. Temperaturile minime vor scădea uşor, spre valori medii de 11-12 grade în jurul datei de 14 septembrie. În ceea ce priveşte probabilitatea de apariţie a ploilor, local şi temporar se vor semnala averse, izolat mai însemnate cantitativ.

TRANSILVANIA

Temperaturile maxime se vor menţine până la 8 septembrie relativ constante, în jurul valorii medii de 25 de grade. Ulterior, răcirea uşoară a vremii va continua, iar între 12 şi 14 septembrie mediile maximelor nu vor mai depăşi 21 de grade Celsius. Temperaturile minime vor scădea uşor şi se vor menţine în jurul unei medii de 11 grade până pe 10 septembrie, pentru ca în ultimele zile să coboare din nou, spre 8 grade la sfârşitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată între 8 şi 10 septembrie. În restul intervalului de prognoză vor fi ploi trecătoare, slabe cantitativ.

MARAMUREŞ

Temperaturile diurne vor avea o tendinţă de scădere uşoară, astfel încât, spre 14 septembrie, nu se vor mai depăşi valori medii de 22 de grade Celsius. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, temperaturile vor scădea treptat până spre 10 grade la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse şi izolat mai importante cantitativ va fi mai ridicată între 7 şi 10 septembrie. În restul intervalului de prognoză, ploile vor fi slabe şi se vor semnala sporadic.

MOLDOVA

Temperaturile vor scădea spre valori medii de 24-25 de grade până la 9 septembrie. În ultimele zile ale intervalului de prognoză, tendinţa de răcire va continua şi, după 11 septembrie, maximele diurne nu vor mai depăşi, în medie, 22 de grade Celsius. Temperaturile minime vor scădea până la 11 septembrie să revină la valori de 12-13 grade, iar spre finalul intervalului de prognoză vor coborî spre o medie termică de aproximativ 10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi local mai ridicată după 9 septembrie. În restul intervalului de prognoză doar cu totul izolat vor fi condiţii să plouă slab.

DOBROGEA

Regimul termic diurn va scădea spre 26-27 de grade până la 9 septembrie, iar ulterior răcirea va continua, astfel încât între 12 şi 14 septembrie nu se vor mai depăşi, în medie, 22 de grade Celsius. Temperaturile minime nocturne vor scădea la valori de 16 grade în intervalul 7-11 septembrie şi chiar spre 14 grade Celsius la sfârşitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor se va menţine redusă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză şi doar pe 9 şi 10 septembrie, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtă durată.

MUNTENIA

Până la 9 septembrie, temperaturile maxime se vor menţine apropiate de valori medii de 26-27 de grade. Înte 10 şi 14 septembrie, maximele diurne vor scădea uşor, spre valori medii de 24 de grade, apropiate de normele climatologice ale datei. Minimele termice vor scădea spre aproximativ 14 grade până la 10 septembrie şi chiar spre 12 grade pe 13 şi 14 septembrie. Doar cu totul izolat şi trecător va ploua slab.

OLTENIA

O uşoară încălzire, cu aproximativ 2 grade, va avea loc între 7 şi 9 septembrie, pentru ca apoi să se manifeste o tendinţă de răcire treptată, care va determina, la sfârşitul intervalului de prognoză, valori medii de 22 de grade Celsius. Regimul termic nocturn va scădea treptat, de la 16-17 grade spre 12 grade în jurul datei de 14 septembrie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în jurul datei de 9 septembrie, iar în rest doar izolat vor fi condiţii pentru ploi trecătoare.

LA MUNTE

Până la 10 septembrie se vor înregistra temperaturi diurne de 16 grade şi nocturne de 8-9 grade. În ultimele zile ale perioadei de prognoză, regimul termic va marca o nouă scădere, spre valori maxime de 14 grade şi minime de 5 grade, în medie. Averse pe arii mai extinse şi izolat mai importante cantitativ se vor semnala în intervalul 7-10 septembrie. În rest vor fi ploi locale, de scurtă durată.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-pana-la-jumatatea-lunii-septembrie-13218647
13218647
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.