Profesor de microbiologie:Numărul de persoane protejate nu coincide cu numărul de persoane vaccinate

Autor: Andreea Tobias Postat la 05 noiembrie 2021 75 afişări

Numărul de persoane protejate nu coincide cu numărul de persoane vaccinate, spune profesorul italian de microbiologie Andrea Crisanti. Creşterea numărului de cazuri de coronavirus depinde în principal de durata protecţiei oferită de vaccin.

Profesor de microbiologie:Numărul de persoane protejate nu coincide cu numărul de persoane vaccinate

Creşterea, chiar şi în Italia, a numărului de cazuri de coronavirus depinde în principal de durata de protecţie oferită de vaccin, motiv pentru care este necesară aşa-numita a treia doză.

De acest lucru este convins Andrea Crisanti, director al Departamentului de Medicină Moleculară de la Universitatea din Padova, care a explicat vineri, în cadrul conferinţei „Il tempo della salute", organizat de Corriere della Sera, că „dinamica transmiterii Covid depinde de doi factori: numărul de persoane protejate şi durata protecţiei", scrie Agenţia ANSA.

„Numărul de persoane protejate nu coincide cu numărul de persoane vaccinate, pentru că după şase luni protecţia scade semnificativ pe partea de transmitere", a adăugat profesorul.

O persoană vaccinată este protejată în proporţie de 95% împotriva infecţiei şi a transmiterii bolii, dar după şase luni această protecţie scade la 40%.

„De aceea trebuie să facem a treia doză. Dacă vrem să protejăm persoanele fragile, oncologii şi bătrânii, trebuie să vaccinăm selectiv aceste persoane, dar dacă vrem să menţinem transmisia la un nivel scăzut, trebuie să facem a treia doză pentru toată lumea", a spus Crisanti.

În final, întrebat cum îşi imaginează Crăciunul, Crisanti a răspuns: „Crăciunul şi Revelionul pot fi sărbătorite, dar eventual în rândul persoanelor vaccinate şi cu precauţiile necesare".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
booster,
profesor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.