Producătorul filmului "The Wolf of Wall Street", pus sub acuzare pentru spălare de bani

Postat la 05 iulie 2019 50 afişări

Riza Aziz, un producător al filmului "The Wolf of Wall Street", cu Leonardo DiCaprio, a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani în cadrul unei anchete care vizează un scandal de corupţie de mai multe miliarde de dolari, sumă provenind dintr-un fond de stat din Malaysia, potrivit Reuters.

Producătorul filmului "The Wolf of Wall Street", pus sub acuzare pentru spălare de bani

Riza Aziz, care este şi fiul vitreg al fostului premier al Malaysiei, este cofondatorul companiei de producţie de film Red Granite Pictures, ce a realizat lungmetrajul nominalizat la Oscar "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", dar şi "Daddy's Home" şi "Dumb and Dumber To".

Potrivit procuraturii, cele trei filme au fost finanţate de Red Granite cu bani folosiţi în mod fraudulos provenind din 1Malaysia Development Berhad (1MDB), un fond de stat înfiinţat în 2009 de fostul premier, Najib Razak.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wall street,
reuters,
oscar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.