Procurorii din SUA atacă în instanţă agenţia S&P, singura care a tăiat ratingul maxim

Autor: Marius Oncu, Bogdan Cojocaru Postat la 06 februarie 2013 15 afişări

Procurorii federali americani au deschis un proces împotriva Standard & Poor’s (S&P), singura dintre cele trei mari agenţii de evaluare financiară care a tăiat ratingul de top al SUA, acuzând firma că şi-a ignorat propriile stan­darde când a stabilit calificativele produselor financiare bazate pe credite ipotecare a căror implozie a provocat criza financiară mondială.

Procurorii federali americani au deschis un proces împotriva Standard & Poor's (S&P), singura dintre cele trei mari agenţii de evaluare financiară care a tăiat ratingul de top al SUA, acuzând firma că şi-a ignorat propriile stan­darde când a stabilit calificativele produselor financiare bazate pe credite ipotecare a căror implozie a provocat criza financiară mondială. Acţiunea procurorilor americani este prima de acest fel împotriva unei firme de rating pentru comportament ilegal în timpul crizei financiare. Procesul vizează calificativele acordate de S&P obligaţiunilor garantate ipotecar înaintea crizei financiare, potrivit CNBC. Procurorii vor să obţină plata unor penalităţi financiare de la grupul McGraw Hill şi de la S&P, o divizie a acestuia. Aducerea S&P în faţa justiţiei ar reprezenta prima măsură federală majoră luată împotriva unei mari agenţii de rating din cauza unui presupus comportament ilegal în timpul crizei financiare. Procesul se referă la mai multe zeci de instrumente financiare evaluate cu rating "A" începând din prima jumătate a anului 2007, iar Departamentul Justiţiei vrea "un acord amiabil de peste zece cifre (peste un miliard de dolari, n. red.) şi admiterea încălcării regulilor", au afirmat surse apropiate situaţiei.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
procurori,
SUA,
instanţă,
agenţie,
S&P,
rating
/actualitate/procurorii-din-sua-ataca-in-instanta-agentia-s-p-singura-care-a-taiat-ratingul-maxim-10546023
10546023
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.