Procurorii din Coreea de Sud cer arestarea vicepreşedintelui Samsung, Lee Jae-yong

Postat la 16 ianuarie 2017 65 afişări

Procurorii din Coreea de Sud cer arestarea vicepreşedintelui Samsung, Lee Jae-yong

Procurorul special din Coreea de Sud a cerut mandat de arestare pentru vicepreşedintele Samsung, Lee Jae-yong, pentru acuzaţii de dare de mită, acesta fiind implicat în scandalul care a dus la suspendarea preşedintelui Park Geun-hye, potrivit BBC.

Compania Samsung este acuzată că a oferit donaţii fundaţiilor non-profit administrate de Choi Soon-sil, prietenă apropiată a preşedintelui din Coreea de Sud, Park Geun-hye. Donaţiile ar fi fost făcute cu scopul de a primi sprijin politic pentru o fuziune controversată.

Procurorii acuză Samsung că a dat 2,8 milioane de euro unei companii deţinută de Choi şi fiica acesteia, în schimbul sprijinul preşedintei Park.

La audierea parlamentară din decembrie, Samsung a recunoscut că a dat peste 17 milioane de dolari celor două fundaţii, dar a negat că a cerut favoruri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.