Procuratura germană a lansat o investigaţie preliminară împotriva Audi, în scandalul emisiilor

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 30 septembrie 2015 86 afişări

Procuratura din Germania a lansat investigaţie preliminară împotriva subsidiarei Audi a grupului Volkswagen, în scandalul declanşat de emisiile poluante ale automobilelor diesel, a relatat o publicaţie germană citată de Reuters.

Audi a anunţat că 2,1 milioane de automobile ale mărcii sunt afectate de scandal, între acestea aflându-se sedanurile A1, A3, A4, A5 A6, modelele sport TT, precum şi SUV-urile Q3 şi Q5.

Wolfram Herrle, procuror şef în oraşul de origine al Audi, Ingolstadt, a declarat pentru grupul Funke Media că a început o investigaţie preliminară pentru a se vedea dacă trebuie lansate acuzaţii oficiale împotriva companiei.

"Analizăm în prezent toţi factorii, pentru a decide dacă trebuie iniţiată o investigaţie", a spus Herrle.

Reprezentanţii procuraturii din Ingolstadt şi cei ai Audi nu au putut fi contactaţi pentru a comenta informaţiile publicate de Funke Media.

Grupul Volkswagen a anunţat marţi că intenţionează să recheme în service până la 11 milioane de vehicule la nivel global, dintre care 5 milioane de vehicule marca VW, pentru a înlătura softul care reduce nivelul noxelor în timpul testelor de poluare.

Ulrich Hackenberg, directorul pentru cercetare şi dezvoltare al Audi, se află printre directorii din cadrul grupului VW suspendaţi din funcţie în acest scandal.

Procuratura germană a anunţat luni că fostul CEO al VW, Martin Winterkorn, este investigat sub acuzaţia de fraudă în vânzarea automobilelor dotate cu softul care reduce nivelul emisiilor poluante. Winterkorn a declarat că nu a avut cunoştinţă că ar comite vreo ilegalitate.

Winterkorn a fost înlocuit vineri de directorul general al Porsche, Matthias Mueller.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AUDI,
INVESTIGAŢIE,
/actualitate/procuratura-germana-a-lansat-o-investigatie-preliminara-impotriva-audi-in-scandalul-emisiilor-14773682
14773682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.