Vladimir Putin cere permisiunea Consiliului Federaţiei de a folosi forţele armate în străinătate

Autor: Ioana Bojan Postat la 30 septembrie 2015 116 afişări

Camera superioară a Parlamentului rus va dezbate miercuri, cu uşile închise, o cerere a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de a permite folosirea forţelor armate ruse în străinătate, a anunţat preşedinta Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienko, relatează Sputnik în pagina online.

Serviciul de presă al Kremlinului a anunţat că preşedintele Putin a cerut permisiunea Consiliului Federaţiei de a folosi forţele armate ruse în străinătate.

"Preşedintele rus V.V. Putin, în baza Articolului 102, punctul G, partea 1 din Constituţia Federaţiei Ruse, a depus la Consiliul Federaţiei ruse o propunere privind permisiunea Consiliului Federaţiei de a folosi contingentul Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse în afara teritoriului Federaţiei Ruse, în conformitate cu principiile recunoscute şi normele legislaţiei internaţionale", a precizat serviciul de presă al Kremlinului.

După o sesiune cu uşile închise, senatorii vor vota această propunere.

Rusia, Iranul, Irakul şi Siria au creat recent un centru de informaţii la Bagdad, pentru a coordona lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic (SI). Principalele obiective ale centrului de informaţii sunt să ofere date despre numărul militanţilor SI, armamentul lor şi deplasările pe care le fac.

Noul centru va deveni funcţional în octombrie sau noiembrie şi va fi condus de ofiţeri ruşi, sirieni, irakieni şi iranieni, prin rotaţie, câte trei luni.

Rusia şi-a consolidat recent prezenţa militară în Siria, inclusiv cu tancuri şi avioane de război, Vladimir Putin argumentând că numai forţele preşedintelui Bashar al-Assad sunt capabile să-i înfrângă pe jihadişti.

Putin a spus luni, în discursul său la Adunarea Generală a ONU, că Rusia nu exclude posibilitatea unor atacuri aeriene care să susţină forţele lui al-Assad în lupta lor împotriva rebelilor jihadişti, dar a anunţat că Moscova va trece la acţiune doar "respectând deplin normele legale internaţionale".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
PUTIN,
ARMATĂ
/actualitate/vladimir-putin-cere-permisiunea-consiliului-federatiei-de-a-folosi-fortele-armate-in-strainatate-14772466
14772466
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.