Privatizarea productiei

Postat la 09 ianuarie 2007 1 afişăre

Principalele critici aduse pana acum modului in care s-a inceput privatizarea sectorului energetic se refera la faptul ca statul roman a preferat sa inceapa cu distributia, in loc de a privatiza intai productia. Timid, apar investitori si in productie.

 

MODALITATE. Strategia de privatizare a productiei nu a inceput cu scoaterea la vanzare a unei companii mari, ci cu parteneriate pentru adaugarea de noi grupuri de productie in infrastructura celor actuale sau cu vanzari de active mici si putin relevante in economia companiilor.

 

HIDROELECTRICA. Cel mai vanat producator intern, Hidroelectrica, a inceput privatizarea prin vanzarea de microhidrocentrale. Pana acum, au fost vandute 28, iar pentru anul acesta sunt scoase la vanzare inca aproximativ 30.

 

TERMOELECTRICA. Compania a modernizat pana acum trei grupuri de productie in parteneriat cu companii private.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Privatizarea productiei
/actualitate/privatizarea-productiei-1007883
1007883
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.