Primul oraş din România cu transport public in comun pe apa. Vezi de când incep să circule vaporaşele şi cât costă o călătorie

Postat la 03 octombrie 2018 721 afişări

Asa cum anuntase inca de saptamana viitoare, primarul Nicolae Robu a dezvaluit marti ziua in care Timisoara devine primul oras din Romania cu transport public in comun pe apa.

Primul oraş din România cu transport public in comun pe apa. Vezi de când incep să circule vaporaşele şi cât costă o călătorie

Astfel, transportul cu vaporetto porneste joi, 4 octombrie, iar prima cursa pleaca la ora 7.43 din statia de langa catedrala Mitropolitana.

„Avem un un grafic pe care STPT o sa-l prezinte pe site-ul companiei, care arata ora sosirii si plecarii in fiecare statie. Vor circula 3 vaporase de luni pana vineri in intervalul 7.30-18.00, cursa inaugurala fiind la 7.43„, a declarat primarul Nicolae Robu.

In weekend, vaporasele vor avea program de plimbare, nu de transport public in comun.

„Sambata si duminica se va circula in regim de agrement. In aceasta perioada vom pune un singur vaporas si daca cererea va fi mai mare, vom face suplimentare„, a mai spus primarul Timisoarei.

Edilul a reamintit ca pretul unui bilet pe vaporetto este de 1 leu pentru o calatorie, iar cei care au gratuitati pe transportul in comun in Timisoara vor avea si pe vaporase.

„Biletele se vor vinde la bord. Ii rog pe cetateni sa le raspunda celor care ii vor intreba unde coboara, pentru ca incercam sa avem o situatie cat mai exacta a calatorilor. Se noteaza fiecare om unde urca si unde coboara. Ne intereseaza numarul celor care urca intr-o statie si coboara in alta„, a explicat Nicolae Robu, scrie opiniatimisorei.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.