Primul oraş din România care va avea un inel de centură complet

Postat la 04 noiembrie 2016 37030 afişări

Primul oraş din România care va avea un inel de centură complet

Vesti bune pentru locuitorii unui oras aflat la numai 40 km de Timisoara. Va fi primul din Romania care va avea un inel complet de sosea ocolitoare. Anuntul a fost facut de ministrul Transporturilor Sorin Petru Buse, joi.

Este vorba de orasul Arad care mai are nevoie de finalizarea a doua pasaje rutiere, respectiv de o bucata de centura in zona de sud pentru a inchide complet varianta ocolitoare care va alunga tirurile definitiv de pe strazi.

Ministrul Transporturilor, Sorin Petru Buse, aflat in vizita la Arad, a spus ca cele doua pasaje de pe centura parte din DN 7, unde lucrarile au fost abandonate in 2012, vor fi reluate. Unul dintre pasaje, cel de la CET, va fi finalizat in regie proprie de Compania Nationala de Investitii Rutiere, pana in primavara, iar lucrarile la al doilea vor fi licitate, urmand sa fie incheiate pana la sfarsitul anului viitor.

In plus, ministrul a anuntat ca a predat autoritatilor aradene studiul de fezabilitate pentru realizarea centurii de sud a orasului, proiect in care vor fi parteneri Consiliul Judetean, Primaria Arad, Primaria Vladimirescu si Primaria Fantanele. Autoritatile vor accesa fonduri europene pentru constructia noii sosele ocolitoare a municipiului, care va face legatura intre autostrada A1 Arad – Timisoara si DN 7 Arad – Deva.

Cititi mai multe pe www.opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.