Primarul Sucevei şi viceprimarii, daţi în judecată de Rosal pentru că nu i-au prelungit contractul

Autor: Tibi Bujdei Postat la 29 aprilie 2015 40 afişări

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi viceprimarii au fost daţi în judecată de firma Rosal pe motiv că municipalitatea nu i-a prelungit contractul de salubrizare menajeră, care a expirat în 18 aprilie, edilul spunând că prelungirea contractului cu Rosal ar fi fost ilegală.

Ion Lungu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost deschis ”un nou front” cu firma Rosal, care l-a dat în judecată pe el şi pe viceprimari, pentru că nu i-au prelungit contractul de salubrizare menajeră în municipiu.

”Ne cheamă pe persoană fizică în instanţă. E lipsă de fairplay. Ne cer să răspundem în faţa judecătorului la un chestionar prin care ne întreabă dacă e legal să prelungim contractul”, a spus Lungu, care a precizat că a primit un chestionar cu întrebări la care ar trebui să răspundă în faţa judecătorului.

Lungu a mai spus că nu a fost de acord cu prelungirea contractului cu firma Rosal pentru că ar fi ilegal, motiv pentru care a fost iniţiată licitaţia pentru desemnarea unui alt operator de salubrizare menajeră pentru 12 ani, aceasta urmând să se desfăşoare în 16 iunie.

Primarul consideră că firma Rosal ar trebui ”să joace meciul în teren” şi nu să încerce să câştige ”la masa verde”.

Consiliul Local Suceava a decis, în urmă cu o săptămână, să mandateze temporar asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil, pentru a asigura salubrizarea menajere în oraş, după ce contractul cu firma Rosal a expirat.

Rosal a transmis administraţiei locale o adresă prin care susţine că singura soluţie privind salubrizarea menajeră în Suceava este cea de prelungire a contractului care a expirat în 18 aprilie şi a avertizat consilierii locali că vor fi acţionaţi în instanţă şi li se vor cere daune totale de 17,2 milioane de lei, reprezentând contravaloarea serviciilor pe patru ani, cât susţine Rosal că ar fi trebuit prelungit contractul.

Firma Rosal a contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) declanşarea procedurii de selecţie a unui nou operator şi a cerut municipalităţii, conform prevederilor contractuale, prelungirea contractului cu patru ani.

Până la finalizarea procedurilor de selecţie, licitaţia fiind programată pentru 16 iunie, autorităţile locale au organizat o licitaţie pentru desemnarea unei firme care să se ocupe temporar de salubrizarea menajeră a oraşului, la care au fost invitate 14 firme de salubrizare, dar au fost prezentate doar trei oferte.

Din cele trei oferte prezentate a fost selectată cea a asocierii dintre firmele sucevene Florconstruct şi Diasil, cu care urma să fie semnat contractul temporar. Şi această licitaţie a fost contestată de firma Rosal la CNSC, iar CNSC a dispus, în 14 aprilie, suspendarea licitaţiei până la judecarea pe fond a contestaţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PRIMAR,
ROSAL,
JUDECATĂ
/actualitate/primarul-sucevei-si-viceprimarii-dati-in-judecata-de-rosal-pentru-ca-nu-i-au-prelungit-contractul-14178339
14178339
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.