Primarul general al Capitalei: RADET nu va întrerupe furnizarea apei calde şi a căldurii în Drumul Taberei

Autor: Claudiu Surmei Postat la 20 noiembrie 2016 100 afişări

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dispus, sâmbătă, ca RADET Bucureşti să nu întrerupă furnizarea apei calde şi a căldurii în cartierul Drumul Taberei, aşa cum ceruse Metrorex, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

RADET a anunţat că nu va opri furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură în cartierul Drumul Taberei (pentru imobilele din perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai şi Drumul Taberei), la cererea

Metrorex, aşa cum se anunţase vineri.

Gabriela Firea a cerut Corpului de Control al Primarului să investigheze solicitarea iniţială a Metrorex către RADET, de a opri trei zile agentul termic pe timpul iernii, "pentru lucrări care trenează de peste 3 ani de zile".

În cadrul controlului, s-au verificat toate documentele prin care s-a cerut de către Metrorex întreruperea temporară a furnizării apei calde şi a agentului termic pentru încălzire, pentru executarea unor lucrări.

"Ca Primar General al Capitalei am considerat că ar fi fost normal că aceste lucrări să fie executate în lunile de vară, deoarece alimentarea cu agent termic pentru încălzire şi apă caldă nu poate fi întreruptă în sezonul rece, fiind o componentă importantă a infrastructurii strategice naţionale. Am obligaţia să mă asigur că fiecare acţiune care ar putea aduce atingere drepturilor locuitorilor Capitalei este bine argumentată şi susţinută de documentele necesare. Nu ne putem juca cu drepturile locuitorilor Bucureştiului. De aceea, am decis că RADET nu va întrerupe furnizarea agentului termic", a declarat Primarul General al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea.

Edilul a anunţat că va avea întâlniri periodice cu reprezentaţii Metrorex, ai Ministerului Transporturilor sau cu cei ai altor instituţii care desfăşoară investiţii similare, astfel încât să nu fie afectată continuitatea serviciilor publice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
APĂ CALDĂ,
CĂLDURĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.