Primarii de municipii ameninţă cu proteste în faţa Guvernului. Ce condiţie au pus la întâlnirea cu Teodorovici/ Ministrul de Finanţe: Mâine o să ieşim cu varianta finală a proiectului de buget

Postat la 30 ianuarie 2019 53 afişări

Primarii de municipii, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România (AMR), ameninţă cu proteste în faţa Guvernului, dacă nu primesc o treime din bugetul naţional. Un răspuns eşte aşteptat din partea Ministerului de Finanţe până miercuri, la ora 12.00, au anunţat edilii.

Primarii de municipii ameninţă cu proteste în faţa Guvernului. Ce condiţie au pus la întâlnirea cu Teodorovici/ Ministrul de Finanţe: Mâine o să ieşim cu varianta finală a proiectului de buget

"Le-am spus punctul nostru de vedere, că noi considerăm faptul că în Uniunea Europeană minimul pe administraţia locală este de 30%, considerăm că şi în România trebuie să fie măcar în zona de minim, adică o treime din buget. O treime din buget, ca să fie treaba clară. Dânşii ne-au ascultat punctul nostru de vedere şi ne-au promis că până mâine la ora 12.00 ne vor comunica rezultatele. Noi mâine la 12.00 suntem adunaţi cu toţii la Asociaţia Municipiilor şi aşteptăm cu mult interes veşti de la Guvern, în sensul în care să fim luaţi în consideraţie", a declarat Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 al Capitalei, după întâlnirea cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

 

Edilii spun că vor recurge la proteste dacă Guvernul nu alocă minimum o treime din bugetul naţional pentru administraţia publică locală.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buget,
guvern,
primari,
proteste,
amenintare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.