Primăria Oradea investeşte peste 25 mil. euro în regenerarea urbană a cartierului Nufărul 1

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 29 februarie 2024 26 afişări

Primăria Oradea investeşte peste 25 mil. euro în regenerarea urbană a cartierului Nufărul 1

Primăria Oradea a anunţat un proiect de investiţii de 124,8 mil. lei (25,1 mil. euro) în regenerarea urbană a cartierului Nufărul 1, zona cuprinsă între străzile Constantin Noica, Nufărului, Bumbacului şi Morii, pe o  suprafaţă de aproximativ 25,6 ha. Consiliul local a aprobat deja indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate pentru lucrarea de utilitate publică ’’Regenerare urbană Nufărul 1’’, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Oradea.

’’Avem şi o sursă de finanţare pe Programul Operaţional Regional pe partea de regenerare urbană de 11 milioane de euro, bani rezervaţi pentru municipiul Oradea, cu posibilitatea de a supracontracta până la 200%. Asta înseamnă că avem pe axa respectivă 22 milioane de euro disponibili. Practic, tot ce înseamnă Nufărul 1 va fi reabilitat, de la spaţii verzi, trotuare, asfalt, piste de biciclete, iluminat public şi aşa mai departe. Aici se desfăşoară în acest moment lucrările de finalizare a implementări proiectului Nufărul 1 Geotermal, lucrări care se vor încheia până la finalul lunii mai. Astfel, după aprobarea SF-ului, dorim să dăm drumul la licitaţie şi să începem cât mai repede execuţia lucrărilor.’’, a spus Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

Prin regenerarea zonei, se va refuncţionaliza spaţiul verde din zona rezidenţială, astfel încât acesta să corespundă nevoilor utilizatorilor, se vor moderniza 10 km de străzi, se vor amenaja 2.664 locuri de parcare la sol, trotuare, dar şi piste pentru biciclete în lungime totală de 1,7 km, care să lege străzile Constantin Noica, Bumbacului, Onisifor Ghibu, Forajului şi Morii. Totodată, se va realiza un nou sistem pluvial de colectare şi evacuare a apelor meteorice cu descărcarea în Pârâul Peţa, dar şi un sistem modern de iluminat corpuri tip LED pentru iluminarea străzilor, parcărilor, aleilor, trotuarelor, pistelor de biciclete şi trecerilor de pietoni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Oradea,
regenerare urbana,
investitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.