Primăria Capitalei va cheltui 10 milioane de euro pentru consolidărea clădirilor cu risc seismic. Care sunt imobilele care vor intra în reparaţii

Autor: Departamentul Social Postat la 03 martie 2018 47 afişări

Primăria Capitalei anunţă că suma de 10 milioane de euro alocată consolidării clădirilor cu risc seismic va fi folosită pentru 29 de imobile care vor intra în execuţie în cursul anului, dar şi pentru proiectele tehnice pentru alte 29 de clădiri şi expertizarea altor 24.

"Accelerarea programului de consolidări realizat de Municipalitate reprezintă o prioritate clară pentru actuala administraţie. Pentru că până acum în Primăria Capitalei nu existau decât opt persoane care se ocupau de acest program şi pentru că în 27 de ani autorităţile locale au reabilitat doar 20 de clădiri, am luat decizia de înfiinţare de urgenţă a două entităţi noi, formate din specialişti în domeniu, care să ofere soluţii reale la această problemă. Astfel, de anul trecut am înfiinţat două entităţi clare, care, cu 263 de angajaţi, desfăşoară numai acţiuni dedicate acestui domeniu. (..) În mai puţin de un an, s-au demarat procedurile de consolidare pentru 23 de clădiri, dintre care multe sunt monument istoric. Tot în primăvara aceasta urmează să demaram şi un alt program prin care se vor pune în siguranţă alte 100 de clădiri aflate în diverse stadii de degradare", a declarat Gabriela Firea.

Companiile înfiinţate sunt Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), care are 46 de angajaţi, şi Compania Municipală Consolidari (CMC), care are deja 217 de angajaţi. Bugetul alocat, pentru anul în curs, consolidării clăridilor cu risc seismic este de aproximativ 10 milioane de euro.

"Aceste fonduri vor fi fi utilizate pentru continuarea lucrărilor la imobilele aflate în execuţie, pentru lucrările la alte 29 de imobile care vor intra în execuţie în perioada următoare, dar şi pentru proiectele tehnice pentru alte 29 de clădiri şi expertizarea altor 24", explică Primăria Capitalei.

Mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PMB,
CUTREMUR,
CONSOLIDARE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.