Prima ţară din Europa care îşi întreabă locuitorii dacă să accepte sau nu refugiaţi

Postat la 02 octombrie 2016 202 afişări

Prima ţară din Europa care îşi întreabă locuitorii dacă să accepte sau nu refugiaţi

Referendumul de duminică privind cotele obligatorii de imigranţi stabilite de UE va hotărî soarta cetăţenilor ungari şi va reprezenta un moment istoric pentru Blocul comunitar însuşi, a spus premierul ungar Viktor Orban.

Premierul ungar a lansat un apel la mobilizarea alegătorilor în ajunul referendumului pe care l-a organizat împotriva planului de relocalizarea a refugiaţilor în cadrul UE, ultimele sondaje indicând un risc de participare insuficientă la vot, relatează AFP. Ungurii au ‘datoria’ să ajute guvernul să combată deciziile ‘elitei de la Bruxelles’, a scris Orban într-un articol publicat sâmbătă.

“Mulţi vor urmări ce se întâmplă duminică în Ungaria, şi în timp ce poate părea că decidem asupra unei probleme simple, de fapt totul este în joc, ceea ce afectează soarta Ungariei şi a Uniunii Europene”, a scris Orban în articol. ”O migraţie în masă fără control înseamnă o ameninţare reală. Aceasta pune în pericol modul de viaţă european paşnic şi în securitate”, a subliniat oficialul ungar.

Cititi mai multe pe www.vocea.biz

Referendumul de duminică privind cotele obligatorii de imigranţi stabilite de UE va hotărî soarta cetăţenilor ungari şi va reprezenta un moment istoric pentru Blocul comunitar însuşi, a spus premierul ungar Viktor Orban. Premierul ungar a lansat un apel la mobilizarea alegătorilor în ajunul referendumului pe care l-a organizat împotriva planului de relocalizarea a refugiaţilor în cadrul UE, ultimele sondaje indicând un risc de participare insuficientă la vot, relatează AFP. Ungurii au ‘datoria’ să ajute guvernul să combată deciziile ‘elitei de la Bruxelles’, a scris Orban într-un articol publicat sâmbătă. “Mulţi vor urmări ce se întâmplă duminică în Ungaria, şi în timp ce poate părea că decidem asupra unei probleme simple, de fapt totul este în joc, ceea ce afectează soarta Ungariei şi a Uniunii Europene”, a scris Orban în articol. ”O migraţie în masă fără control înseamnă o ameninţare reală. Aceasta pune în pericol modul de viaţă european paşnic şi în securitate”, a subliniat oficialul ungar.

Prima ţară din Europa care îşi întreabă locuitorii dacă să accepte sau nu refugiaţi

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.