Prima şcoală de cosmetologie din România începe cursurile pe 15 februarie

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 21 ianuarie 2014 883 afişări

Scoala de cosmetologie Apiestetic, prima cu acest profil din România, începe cursurile pe 15 februarie. |nfiinţată de trei profesioniste cu experienţă individuală de peste 30 de ani la nivel local şi internaţional (Neli Pfeiffer, Adriana Popovici şi Ioana Angelescu), şcoala va introduce cursanţii în secretele ştiinţei frumuseţii, îmbinând tradiţia cu tehnica modernă şi teoria cu practica.

”Dorim să arătăm generaţiilor mai tinere că România a avut o şcoală de cosmetică serioasă, cu bază fundamentată de oameni de ştiinţă de valoare inestimabilă – cum au fost dr. Aurel Voinea, considerat părintele cosmeticii, sau Olga Tudori şi Nataliţa Gorgea, fondatoarele primului Institut de înfrumuseţare din România. De aceea am ales pentru şcoala noastră un termen mai puţin folosit în zilele noastre – cosmetologie – pentru a sublinia profesionalismul şi seriozitatea cu care tratăm domeniul şi responsabilitatea cu care lansăm acest proiect”, arată Neli Pfeiffer, co-fondatoarea şcolii de cosmetologie şi una dintre cele mai cunoscute cosmeticiene din România.

Cursurile, certificate şi atestate de Ministerul Muncii, se adresează tuturor persoanelor care fie îşi doresc să urmeze o carieră sau să lanseze o afacere în domeniul frumuseţii, fie sunt pasionate de această ştiinţă.

Curricula a fost structurată în aşa fel încât să corespundă celor mai înalte cerinţe în domeniul educaţional, atât prin suportul teoretic şi practic, cât şi prin tehnicile dezvoltate şi perfecţionate de cele trei fondatoare. Astfel, elevii vor urma cursuri de cosmetologie generală (tehnică clasică şi modernă, anatomie, dermatologie, patologie, chimie, nutriţie, psihologie, marketing) şi cosmetică decorativă (pensat, epilat, vopsit, machiaj profesionial).

La finalul celor şase luni de studiu, cursanţii vor susţine examenul final în prezenţa unei comisii formate din reprezentanţi ai Ministerului Muncii. Promovabilitatea va fi atestată printr-un Certificat de Calificare în domeniul cosmetologiei.

Persoanele interesate de înscriere pot accesa pagina de internet a şcolii de Cosmetologie Apiestetic sau pagina de Facebook cu acelaşi nume. în funcţie de condiţiile financiare, motivaţia şi determinarea pe care o arată, candidaţii au şansa de a primi o bursă finanţată 100%.

Neli Pfeiffer, specialist apiterapie, povesteşte: ”Uitându-mă în urmă, îmi dau seama că nu eu mi-am ales meseria de cosmetician, ci ea m-a ales pe mine. La 20 de ani, nu ştiam prea multe despre asta, dar îmi plăcea frumosul, echilibrul si armonia. Mai târziu, m-am orientat către cosmetica apicolă, pe care am învăţat-o, practicat-o şi, într-un final, am reuşit s-o dezvolt prin contribuţii personale. Mi-am creat propria profesie de cosmetician. Iar acum a venit momentul să împărtăşesc tot ceea ce am acumulat”. 

Adriana Popovici, specialist apiterapie spune că şi-a găsit vocaţia din întâmplare, ”iar după ani de practică pot să spun că satisfacţiile sociale, sufleteşti şi, nu în ultimul rând, cele materiale au fost peste aşteptările mele. Am ajutat oameni să se simtă bine în pielea lor, le-am redat încrederea în sine, iar pentru mine acest lucru înseamnă satisfactia supremă”.

Ioana Angelescu, specialist make-up, adaugă: ”Urmând diferite specializări în ţară şi în străinătate, mi-am început o carieră în industria filmului. în 12 ani, am făcut peste 30 de filme cu mari regizori şi actori ai lumii, am avut nopţi întregi de lucru, fără să îmi dau seama cum trece timpul. Cosmetica şi industria de înfrumuseţare, în general, au fost pentru mine deschizătoare de drumuri, iar dorinţa mea de dezvoltare continuă m-a adus pe drumul de acum”.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prima-scoala-de-cosmetologie-din-romania-incepe-cursurile-pe-15-februarie-11939779
11939779
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.