Preşedinţie: Impactul bugetar brut al măsurilor adoptate este de circa 8,5 miliarde lei. Acesta se va adăuga la deficitul bugetar de 2,96%

Postat la 12 ianuarie 2017 145 afişări

Preşedinţie: Impactul bugetar brut al măsurilor adoptate este de circa 8,5 miliarde lei. Acesta se va adăuga la deficitul bugetar de 2,96%

Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că impactul bugetar brut al măsurilor adoptate recent de Guvern şi Parlament este de aproximativ 8,5 miliarde lei, potrivit evaluărilor Departamentului pentru Politici Economice şi Sociale al Administraţiei Prezidenţiale.

 ''În cadrul Departamentului pentru Politici Economice şi Sociale al Administraţiei Prezidenţiale au fost realizate o serie de calcule şi evaluări, discutate şi în cadrul întâlnirii de astăzi (miercuri, n.r.) de la Palatul Cotroceni. Potrivit acestor evaluări, măsurile recent adoptate au un impact bugetar brut de circa 8,5 miliarde lei, conform actelor normative adoptate săptămâna trecută de către Guvern şi Parlament. Acest impact se va adăuga la deficitul bugetar de 2,96% din proiectul de buget al fostului Guvern'', a precizat Cosmin Marinescu pentru MEDIAFAX.

El a menţionat faptul că este vorba despre un impact bugetar brut, care se va ajusta potrivit efectelor de runda a doua care apar în economie, urmare a injectării în economie a unui stimul fiscal-bugetar.

''Importantă este însă amploarea efectelor de runda a doua, în funcţie de care se ajunge la impactul bugetar net'', a spus Marinescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.