Preşedintele şi directorul general de la Eurobank, care controlează Bancpost, au demisionat

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 02 februarie 2015 99 afişări

Preşedintele şi directorul general al Eurobank, una dintre cele mai mari bănci din Grecia, cu operaţiuni şi în România, au demisionat şi au fost imediat înlocuiţi cu alţi membri din conducerea băncii.

Preşedintele Panayotis Aristidis Thomopoulos şi directorul general Christos Megalou vor fi înlocuiţi cu directorul adjunct Nikolaos Karamouzis şi, respectiv, managerul general Fokion Karavias.

Decizia de a demisiona vine după ce vicepremierul grec Yannis Dragasakis s-a întâlnit vineri cu acţionarii Eurobank pentru a discuta despre viitorul băncii, relatează Reuters.

Totuşi, Dragasakis a afirmat că schimbarea de la nivelul conducerii băncii nu a fost determinată de o hotărâre a noului guvern de la Atena.

"Din ce am auzit, cei doi au avut iniţiativa de schimba conducerea băncii, acţiune pe care o salutăm", a declarat Dragasakis.

De altfel, Megalou a motivat decizia de a demisiona prin faptul că a acceptat un post de consilier la compania canadiană Fairfax Financial, care deţine o participaţie de 13,6% la Eurobank.

Cel mai mare acţionar al băncii este Fondul elen pentru stabilitate financiară, cu o participaţie de 35%.

În România, Eurobank controlează Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucureşti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, Retail Development (55,94%) şi Seferco Development.

Eurobank a constituit în trimestrul al treilea al anului trecut provizioane pentru credite neperformante în România în valoare de 104 milioane de euro, iar pierderile la nouă luni au atins 92,5 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EUROBANK,
DEMISIE,
/actualitate/presedintele-si-directorul-general-de-la-eurobank-care-controleaza-bancpost-au-demisionat-13798481
13798481
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.