Premierul Orban: „Ţările din Europa Centrală şi de Est ar trebui să-şi creeze propriile politici fără să se uite la UE“

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 11 martie 2013 10 afişări

Fostele state comuniste din Uniunea Europeană tre­buie să iasă din siajul Occi­dentului şi să-şi urmeze propria cale „fără să se uite la UE“ sau să asculte de „birocraţii de la Bruxelles“, este mesajul transmis de premierul Ungariei Viktor Orban celorlalte ţări din Europa de Est. Unde a ajuns Ungaria urmând propriul drum? La cea mai mare datorie publică din regiune, a doua recesiune din ultimii patru ani şi un război mocnit cu UE în privinţa politicilor economice şi pro­tejarea democraţiei şi a drepturilor omului, dar şi la unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai.

Premierul Orban: „Ţările din Europa Centrală şi de Est ar trebui să-şi creeze propriile politici fără să se uite la UE“

Fostele state comuniste din Uniunea Europeană tre­buie să iasă din siajul Occi­dentului şi să-şi urmeze propria cale „fără să se uite la UE“ sau să asculte de „birocraţii de la Bruxelles“, este mesajul transmis de premierul Ungariei Viktor Orban celorlalte ţări din Europa de Est. Unde a ajuns Ungaria urmând propriul drum? La cea mai mare datorie publică din regiune, a doua recesiune din ultimii patru ani şi un război mocnit cu UE în privinţa politicilor economice şi pro­tejarea democraţiei şi a drepturilor omului, dar şi la unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai. „Ţările din Europa Centrală şi de Est ar trebui să-şi creeze propriile politici fără să se uite la UE. Nu trebuie să ascultăm la tot ceea ce spun birocraţii de la Bruxelles. În trecut, când eram în tranziţie, era bine să cauţi soluţii la economiile din Vest. Dar astăzi zona euro are probleme mai mari decât are economia Ungariei“, a declarat Orban.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uniunea europeana,
viktor orban,
ungaria
/actualitate/premierul-orban-tarile-din-europa-centrala-si-de-est-ar-trebui-sa-si-creeze-propriile-politici-fara-sa-se-uite-la-ue-10659374
10659374
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.