Premieră mondială: "Jurassic World", primul film care depăşeşte pragul încasărilor de 500 milioane de dolari în weekendul de debut

Autor: Paula Rusanu Postat la 15 iunie 2015 527 afişări

Lungmetrajul "Jurassic World", care a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, a stabilit un nou record mondial, devenind primul film care depăşeşte pragul încasărilor de 500 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii.

Cu 511,8 milioane de dolari obţinuţi de vineri până duminică pe plan mondial - din care 100 de milioane de dolari în China -, potrivit cifrelor publicate duminică de site-ul boxofficemojo.com, noul opus din această serie de filme create de Steven Spielberg a depăşit cu mult precedentul record, stabilit în 2011 de ultimul film din seria "Harry Potter", care obţinuse încasări de 483 milioane de dolari în weekendul său de debut.

"Jurassic World", o nouă poveste din această franciză cu dinozauri fioroşi, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 204,6 milioane de dolari, şi ocupă locul al doilea în topul filmelor cu cel mai bun debut în cinematografe din toate timpurile pe piaţa nord-americană, precizează site-ul allocine.fr.

Filmul cu cel mai bun debut din istoria box office-ului nord-american rămâne "Răzbunătorii/ The Avengers", din 2012, care a obţinut în primul său weekend de proiecţii încasări de 207,4 milioane de dolari.

"Jurassic World" îi are în rolurile principale pe actorii Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard şi este regizat de cineastul Colin Trevorrow. Au trecut 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, iar parcul de distracţii imaginat de vizionarul John Hammond este acum perfect funcţional, informează site-ul cinemagia.ro. Milioane de turişti au venit anual pe Isla Nublar, plătind preţuri piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare, dar în ultima vreme numărul vizitatorilor a scăzut. Pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia îi va uimi pe angajaţii parcului, iar natura va profita curând de ocazie pentru a arăta din nou că nu poate fi controlată de om.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Jurassic World,
record mondial,
incasari,
weekend
/actualitate/premiera-mondiala-jurassic-world-primul-film-care-depaseste-pragul-incasarilor-de-500-milioane-de-dolari-in-weekendul-de-debut-14453452
14453452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.