Pregătiri pe ultima sută de metri la Iaşi pentru manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie

Postat la 23 ianuarie 2017 111 afişări

În Piaţa Unirii din Iaşi s-au făcut ultimele pregătiri pentru ceremonia ce va avea loc marţi în cinstea Unirii Principatelor: grupul statuar a fost curăţat, spaţiile verzi decorate iar Primăria a cumpărat 5000 de placinte, informează corespondentul MEDIAFAX.

Pregătiri pe ultima sută de metri la Iaşi pentru manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie

Grupul statuar ce îi reprezintă pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza alături de Mihail Kogalniceanu, Costache Negri, Nicolae Kretzulescu şi de generalul Ioan Emanuel Florescu a fost curăţat de către angajaţii primăriei Iaşi. Statuia este curăţată o singură dată pe an, de fiecare dată înainte de ceremoniile dedicate zilei de 24 ianuarie.

„În timpul anului, din cauza păsărilor existente în piaţă, aceasta este suficient de murdară. Statuia este spălată numai cu apă caldă, cu perii de sârmă, nu se intervine asupra ei cu alte substanţe chimice tocmai pentru a nu deteriora patina naturală”, a declarat Laurenţiu Ivan, directorul Direcţiei de Servicii Publice Municipale din subordinea Primăriei Iaşi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.