Predoiu modifică proiectul de desfiinţare a SIIJ înaintea şedinţei decisive a CSM

Autor: Sorina Matei Postat la 11 februarie 2022 34 afişări

Proiectul de desfiinţare a SIIJ a fost modificat, din nou, de ministrul Cătălin Predoiu, în colaborare cu preşedintele CSM, Bogdan Mateescu. Vineri, plenul CSM este aşteptat să dea un aviz important pe proiectul de desfiinţare a SIIJ.

Predoiu modifică proiectul de desfiinţare a SIIJ înaintea şedinţei decisive a CSM

Documente intrate în posesia agenţiei Mediafax arată că preşedintele interimar contestat al CSM, Bogdan Mateescu, de comun acord cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a modificat proiectul de desfiinţare a SIIJ, înaintea şedinţei plenului CSM de vineri dimineaţă în care se aşteaptă un vot al magistraţilor de desfiinţare sau nu a Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţiei.

„Ref: Adresa dvs nr.3791 din data de 10.02.2022

Domnule preşedinte interimar,

În legătură cu adresa dvs. nr 3791 din data de 10.02.2022 , prin care îmi comunică o serie de amendamente şi observaţii formulate de Consiliul Superior al Magistraturii la proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ, transmis de către Ministerul Justiţiei către Consiliul Superior al Magistraturii, prin adresa nr. 40/6674 din data de 4.02.2022 pentru a fi avizat în conformitate cu prevederile legale, vă transmiteţi prin prezenta poziţiei ministerului Justiţiei.

Ministerul Justiţiei acceptă amendamentele indicate în Anexa 1 a prezentei scrisori.

În consecinţă, ne exprimăm pentru avizul proiectului de lege sus numit în forma şi conţinutul indicat în Anexa 2 a prezentei scrisori ”, îi scrie astăzi Cătălin Predoiu, preşedintele interimar contestat al CSM, Bogdan Mateescu.

Potrivit unor surse din Justiţie, aceasta ar fi a treia variantă a unui proiect de lege de desfiinţare a SIIJ pe care Cătălin Predoiu şi-o asumă, după ce a pus proiectul în discuţie, sa consultat cu ONG-uri şi cu unii membri ai CSM, iar despre noua variantă a unui proiect de lege de desfiinţare a SIIJ au aflat astăzi toţi membrii CSM, la ora 15.32, înaintea votului de mâine dimineaţă.

De la finalul anului trecut, Bogdan Mateescu, preşedintele interimar al CSM, este contestat de 7 dintre cei 19 membri ai CSM, care reclamă numirea sa ca ilegală şi neconstituţională.

Vineri, plenul CSM va da un vot pe noul proiect de desfiinţare a SIIJ, asumat de Cătălin Predoiu şi potrivit unor surse aşa numită „tabără Savonea” din CSM este aşteptat să voteze „pentru”, avizând pozitiv acest proiect, „negociat” netransparent între unii membri ai CSM, asociaţii, ONG-uri şi ministrul Cătălin Predoiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
predoiu,
siij,
csm

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.