Predoiu a discutat cu ambasadorul Italiei în România despre extrădarea lui Vâlcov şi Arsene

Autor: Laura Buciu Postat la 05 mai 2023 72 afişări

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, vineri, cu E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România. Cei doi au discutat despre procedurile de extrădare, cu accent pe situaţiile lui Darius Vâlcov şi Ionel Arsene.

Predoiu a discutat cu ambasadorul Italiei în România despre extrădarea lui Vâlcov şi Arsene

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România, la sediul Ministerului Justiţiei.

Agenda întâlnirii a constat în cooperarea judiciară bilaterală în domeniul dreptului penal, cu specială privire asupra procedurilor de extrădare.

„Fără a prejudicia cu nimic independenţa Justiţiei din România şi Italia, ministrul Justiţiei a subliniat interesul bilateral şi european pentru aplicarea riguroasă a Deciziei-cadru a Consiliului din 13 iunie 2002 privind mandatul european de arestare şi procedurile de predare între statele membre. În context, ministrul Justiţiei a salutat decizia Procurorului-general italian de a cere reexaminarea cazului de extrădare privind cetăţeanul român Arsene Ionel, condamnat penal definitiv, şi a mulţumit ambasadorului pentru acest lucru. Cei doi oficiali au convenit asupra utilităţii şi necesităţii continuării dialogului asupra subiectelor luate în discuţie, inclusiv la nivel ministerial. Ministerul Justiţiei îşi exprimă interesul şi speranţa că autorităţile italiene îl vor localiza şi aresta cât mai rapid pe cetăţeanul român Vâlcov Darius, condamnat penal definitiv la închisoare cu executare de către Justiţia română”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Ministerul Justiţiei.

Potrivit documentului citat, Ministerul Justiţiei va desfăşura, ca şi până acum, toate competenţele sale legale privind orice cetăţean român condamnat penal definitiv până la aplicarea întocmai a deciziilor Justiţiei din România, „indiferent de cât de mult ar dura aceste proceduri”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
predoiu,
vâlcov,
arsene

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.