Poziţia lui Elon Musk de cea mai bogată persoană din lume, ameninţată

Autor: Andreea Tobias Postat la 31 ianuarie 2024 22 afişări

Un judecător a anulat pachetul salarial de 55 de miliarde de dolari al lui Elon Musk pentru Tesla. Decizia, pe care Tesla o poate ataca, ameninţă poziţia lui Musk de cea mai bogată persoană din lume. Planul de compensare reprezintă o mare parte din averea lui Musk, potrivit Bloomberg.

Poziţia lui Elon Musk de cea mai bogată persoană din lume, ameninţată

Decizia înseamnă că averea netă a lui Musk - care este estimată la aproximativ 205 miliarde de dolari la 31 ianuarie - ar putea suferi o lovitură considerabilă. Pachetul salarial valora aproximativ 51,1 miliarde de dolari şi se numără printre cele mai valoroase active ale lui Musk, potrivit Bloomberg.

Fără planul de compensaţii, valoarea netă a lui Musk ar scădea la aproximativ 154 de miliarde de dolari, coborându-l cu câteva trepte pe lista actuală a celor mai bogaţi oameni din lume, potrivit Bloomberg.

Jeff Bezos, de la Amazon, este în prezent a doua cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 186 de miliarde de dolari. El este urmat de Bernard Arnault, CEO-ul francez al companiei de bunuri de lux LVMH, a cărui avere este estimată la 183 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg's Billionaires Index.

Musk nu primeşte un salariu de la Tesla. Pachetul său salarial se concentrează în jurul a 304 milioane de opţiuni pe acţiuni în 12 tranşe, legate de o serie de obiective legate de creşterea financiară a constructorului auto, a relatat anterior Business Insider. Când planul de compensare a fost pus în aplicare în 2018, Tesla a susţinut că salariul foarte mare era necesar pentru a menţine concentrarea lui Musk asupra Tesla.

Acţionarul Tesla Richard Tornetta a dat în judecată Tesla şi pe Musk din cauza planului de remunerare la scurt timp după ce a fost pus în aplicare, susţinând că a fost excesiv şi acuzându-l pe Musk că a avut o influenţă nejustificată asupra deciziei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
musk,
avere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.