Postul de director general al Centrului Naţional al Cinematografiei, scos la concurs

Autor: Madalina Cerban Postat la 13 august 2015 127 afişări

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) va organiza, pe 3 septembrie, un concurs de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice vacante de director general al Centrului Naţional al Cinematografiei, care a fost condus până în prezent de Anca Mitran, din postura de director general interimar.

Evaluarea candidaţilor se va face printr-un examen scris, organizat pe 3 septembrie, de la ora 10.00, la sediul din Bucureşti al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, potrivit unui anunţ din 3 august al ANFP.

Dosarele de înscriere la concurs pot fi depuse la sediul ANFP în termen de 20 zile de la data publicării anunţului în Monitorul Oficial, partea a III-a.

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale în privinţa funcţiilor de conducere prevăzute de Legea numărul 188 din 1999 privind Statutul funcţionarilor publici.

De asemenea, cei interesaţi de conducerea Centrului Naţional al Cinematografiei trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă. De asemenea, candidaţii trebuie să aibă vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum 3 ani.

Pentru acest concurs, dosarele candidaţilor trebuie să includă mai multe documente, între care: copia actului de identitate; formularul de înscriere, conform anexei nr. 3 la H.G. nr. 611/2008, modificată; copiile diplomelor de studii şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări; copia carnetului de muncă sau, după caz, adeverinţă care să ateste vechimea în muncă şi, după caz, în specialitate.

De asemenea, candidaţii trebuie să depună cazierul judiciar (acesta poate fi înlocuit cu o declaraţie pe proprie răspundere, cu obligaţia de a completa dosarul de concurs cu originalul documentului pe tot parcursul desfăşurării concursului, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data la care a fost declarat admis în urma selecţiei dosarelor, sub sancţiunea neemiterii actului administrativ de numire), dar şi o adeverinţă care să ateste starea de sănătate corespunzătoare şi o declaraţie pe propria răspundere sau adeverinţă care să ateste că nu a desfăşurat activităţi de poliţie politică.

Începând din august 2014, Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) a fost condus de Anca Mitran, din postura de director general interimar. Aceasta a fost numită la conducerea CNC pe 25 august 2014, printr-un ordin al ministrului Culturii de la momentul respectiv, Kelemen Hunor.

Până la preluarea conducerii CNC, Anca Mitran a fost director al Arhivei Naţionale de Film (ANF).

Mitran a fost suspendată din funcţia de director al Arhivei Naţionale de Filme pe perioada în care ocupă funcţia de director general interimar al Centrului Naţional al Cinematografiei, aceasta putând să îşi reia atribuţiile de director al ANF la încheierea mandatului la CNC.

Înainte de Anca Mitran, Centrul Naţional al Cinematografiei a fost condus de Mihai Ioan Kogălniceanu. Acesta a fost numit director general interimar al Centrului Naţional al Cinematografiei în mai 2013, în locul fostului director general al CNC Eugen Şerbănescu.

Cu o lună înainte, în aprilie 2013, Guvernul a decis să îl numească la conducerea consulatului din Bologna, în locul lui Eugen Pineta, pe Eugen Şerbănescu, director general al Centrului Naţional al Cinematografiei. Eugen Şerbănescu ocupa funcţia de director general al CNC din 2006, după ce a câştigat un concurs organizat în acest sens de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Centrul Naţional al Cinematografiei este o instituţie cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNC,
CONCURS,
DIRECTOR

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/postul-de-director-general-al-centrului-national-al-cinematografiei-scos-la-concurs-14674708
14674708
comments powered by Disqus
Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu } Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu }

Într-un articol de copertă recent scriam despre viaţa angajaţilor în open space – observam cât de mici sunt spaţiile alocate angajaţilor în birourile din România, cât de greu este să ne adaptăm la obiceiurile colegilor şi cum, de multe ori, simţim nevoia să facem de acasă lucrurile importante pentru muncă. A trecut doar o lună de atunci, iar glumele „colegului de bancă'' au devenit amintiri, iar open space-ul pare să fi intrat la capitolul istorie. Ce înseamnă experimentul global al muncii de acasă şi care sunt posibilele urmări ale acestuia?

vezi continuarea
ZF.ro
Pandemia aduce schimbări gigant. Era mall-urilor a apus? Pandemia aduce schimbări gigant. Era mall-urilor a apus?
O nouă descoperire schimbă ce ştim despre coronavirus: cum se transmite de fapt virusul
Mediafax
Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus
Top 10 ţări care îşi vor reveni cel mai rapid la finalul pandemiei de coronavirus, potrivit analiştilor
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Experimentul electoral a început. Ordonanța care răstoarnă logica alegerilor a intrat în linie dreaptă Experimentul electoral a început. Ordonanța care răstoarnă logica alegerilor a intrat în linie dreaptă
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo... COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo...
Dr. Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca virusul (Covid-19) rezista minim 30 de minute in aer dupa eliminarea sursei infectiei si peste cinci zile pe piele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.