Posibilitatea ieşirii Greciei din zona euro revine în atenţie

Postat la 23 iulie 2012 46 afişări

Posibilitatea ieşirii Greciei din zona euro revine în actualitate la începutul misiunii FMI, CE şi BCE, dacă ratarea ţintelor fiscale asumate de statul elen va conduce la blocarea finanţării externe şi la faliment.

O misiune din partea Comisiei Europene, FMI şi Băncii Centrale Europene va sosi marţi la Atena pentru a determina cât de mult a deviat Grecia de la ţintele fiscale din acordul de bailout. Misiunea de evaluare, amânată din iunie pe fondul instabilităţii politice generate de alegerile parlamentare, va avea loc într-o atmosferă tensionată, caracterizată prin neîncrederea că Grecia îşi va respecta angajamentele şi reticenţa guvernelor din zona euro de a suplimenta împrumuturile către ţară, transmite Bloomberg. "Dacă Grecia nu va îndeplini acele condiţii, nu se mai pot face plăţi", a declarat duminică, pentru postul de radio ARD, vicecancelarul german Philipp Roesler, totodată ministru al Economiei, arătându-se "foarte sceptic" că Grecia ar mai putea evita falimentul.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
iesire,
zona euro,
bce,
ce,
fmi
/actualitate/posibilitatea-iesirii-greciei-din-zona-euro-revine-in-atentie-9896596
9896596
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.