Porumbelul-fazan cu gât negru a fost observat pentru prima dată în 140 de ani

Autor: Mihaela Ionita Postat la 25 noiembrie 2022 49 afişări

Membrii echipei au mai încercat să găsească porumbelul mare, care trăieşte la sol, şi înainte. Trei au căutat pe insula Fergusson, singurul său habitat, în 2019, dar nu au găsit nicio urmă a păsării.

 

Expediţia din 2022 părea să decurgă în mod similar, până când echipa a ajuns în satele de pe versantul vestic al Muntelui Kilkerran, cel mai înalt vârf al insulei, potrivit BBC.

 

[Acolo] am început să ne întâlnim cu vânători care văzuseră şi auziseră porumbelul-fazan", a declarat biologul de conservare şi co-liderul expediţiei, Jason Gregg.

 

Un localnic în special a oferit o pistă promiţătoare. Acesta a raportat că a văzut porumbelul-fazan de mai multe ori într-o zonă cu creste şi văi abrupte şi a descris că a auzit chemările distinctive ale păsării.

 

Cercetătorii au montat camere de luat vederi în zonă şi, în cele din urmă, au capturat pasărea cu doar câteva zile înainte ca echipa să părăsească insula.

 

În timp ce parcurgeam fotografiile, am fost uimit de această fotografie cu această pasăre care trecea chiar pe lângă camera noastră", a declarat Jordan Boersma, cercetător la Universitatea Cornell.

 

Imaginile surprinse de ei reprezintă prima dată când această pasăre demult dispărută a fost documentată de oamenii de ştiinţă din 1882.

 

„[A fost] ca şi cum am fi găsit un unicorn", a declarat John Mittermeier, co-liderul expediţiei.

 

Este genul de moment la care visezi toată viaţa ta de conservaţionist şi observator de păsări".

 

Se ştiu foarte puţine lucruri despre această specie, dar oamenii de ştiinţă cred că populaţia de pe insula Fergusson este foarte mică şi în scădere.

 

Dar echipa speră că informaţiile pe care le-a adunat pot fi folosite pentru a ajuta la protejarea păsărilor care au rămas.

 

Pe drumul de întoarcere de la Fergusson la Normanby, barca cercetătorilor a trebuit, de asemenea, să fugă de piraţi, care sunt obişnuiţi în zonă, a declarat un purtător de cuvânt al proiectului Rewild.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.