Ponta: România şi NATO să îşi pregătească strategia la ce urmează să se întâmple în regiune şi lume

Postat la 07 aprilie 2014 47 afişări

Aniversarea a 10 ani de la aderarea României la NATO nu este doar un moment de sărbătoare, ci şi unul de exprimare a îngrijorării, afirmă premierul Ponta, adăugând că provocările apar şi vor continua să apară, iar România, alături de aliaţii săi, trebuie să se adapteze şi să pregătească o strategie.

Ponta: România şi NATO să îşi pregătească strategia la ce urmează să se întâmple în regiune şi lume

"Am sărbătorit 10 ani de la intrarea în NATO într-un an în care există, cu siguranţă, cea mai mare criză de securitate din regiunea din care România face parte. Deci, n-a fost doar o sărbătoare, cred că a fost în acelaşi timp un moment de exprimare a îngrijorării şi un moment în care România, pe de-o parte, realizează cât de importantă este apartenenţa ei la un cadru de securitate internţională, dar şi faptul că această atmosferă instabilă în regiune nu este un lucru definitiv, că provocările apar şi vor continua să apară şi că România, alături de aliaţii săi, trebuie să se adapteze şi să-şi pregătească strategia la ce urmează să se întâmple în regiune şi în lume în anii care urmează", a spus Ponta, în alocuţiunea susţinută la simpozionul cu tema ,"Extinderea NATO în 2004: un deceniu de contribuţie robustă, responsabilitate şi angajament pentru o nouă Alianţă", organizat de Ministerul Apărării Naţionale, la Palatul Parlamentului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-romania-si-nato-sa-isi-pregateasca-strategia-la-ce-urmeaza-sa-se-intample-in-regiune-si-lume-12418326
12418326
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.