Ponta: Persoanele vinovate de fraude la bacalaureat trebuie pedepsite, dar fără abuz şi spectacol

Postat la 05 iulie 2013 43 afişări

Persoanele vinovate de fraudarea examenului de bacalaureat trebuie pedepsite, dar în acelaşi timp este important să fie evitate abuzurile, de genul celor comise de procurori în vara anului trecut, la referendum, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta.

Ponta: Persoanele vinovate de fraude la bacalaureat trebuie pedepsite, dar fără abuz şi spectacol

 El a arătat că verificarea cazurilor de fraudare nu trebuie transformată într-un spectacol.

"Dacă există corupţie - şi există, în mod clar a existat - e foarte bine ca aceasta să fie combătută şi trebuie luate măsuri foarte dure. Şi profesorii care luau mită pentru subiecte trebuie să răspundă penal, ca un semnal pentru toţi ceilalţi. Pe de altă parte, sper doar ca lucrurile acestea să se desfăşoare în procedurile normale, pentru că, totuşi, după ce anul trecut i-am văzut pe procurorii domnului preşedinte Băsescu şi ai lui Morar cum fugăreau oamenii prin sate, acum iau cu autobuzele elevi. Începe să arate ca o societate înainte de 1989", a spus Ponta.

Premierul a adăugat că nu ar vrea ca, pe baza unei acţiuni legale şi normale, să se ajungă la scenele din anii comunismului de anul trecut cu procurorii care îi fugăreau pe oamenii care au votat la referendum.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-persoanele-vinovate-de-fraude-la-bacalaureat-trebuie-pedepsite-dar-fara-abuz-si-spectacol-11092719
11092719
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.