Ponta îi cere lui Vâlcov să discute cu BNR despre impactul aprecierii puternice a francului elveţian

Autor: Thomas Dinca Postat la 16 ianuarie 2015 75 afişări

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, să discute cu oficialii Băncii Naţionale a României (BNR) despre situaţia creată prin creşterea bruscă a francului elveţian în raport cu euro şi leu, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Cursul anunţat de BNR pentru francul elveţian a crescut, joi ,cu 15,7%, la 4,3287 lei/franc, maxim istoric, şi a trecut de 5 lei la cotaţiile din piaţa bancară raportate la euro, iar cursul pentru euro a depăşit pragul de 4,5 lei/euro, dolarul atingând şi el o valoare record faţă de leu.

Românii care au credite imobiliare în franci elveţieni vor plăti la bancă mai mult cu 300-350 de lei pe lună, la o rată medie de 500-600 de franci, dacă este luat în calcul cursul anunţat, joi, de BNR, de 4,3287 lei/franc, care a urcat cu 15,7% şi a atins un maxim istoric.

VOM REVENI CU AMĂNUNTE

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
BNR,
CREDITE
/actualitate/ponta-ii-cere-lui-valcov-sa-discute-cu-bnr-despre-impactul-aprecierii-puternice-a-francului-elvetian-13769211
13769211
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.