Ponta: Guvernul va discuta cu FMI despre grupele I şi II de muncă. Soluţia, în partea a doua din 2014

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 02 decembrie 2013 65 afişări

Guvernul va discuta în ianuarie cu reprezentanţii FMI şi CE despre majorarea punctajului lunar pentru pensiile corespunzătoare fostelor grupe de muncă I şi II, iar din a doua jumătate a anului 2014 această majorare ar putea fi posibilă, a declarat premierul Ponta.

"Revenirea la ceea ce Guvernul Boc a tăiat de la grupele I şi II de muncă este un obiectiv politic al Guvernului, pe care l-am asumat, l-am bugetat în anul 2014. Într-adevăr, însă, nu a fost agreat încă forma finală cu partenerii noştri internaţionali, Comisia Europeană şi FMI. Ei vor fi în ianuarie la Bucureşti. Pe baza noului buget adoptat, arătând că există acei bani şi arătând că nu există un deficit bugetar, eu sunt convins că din a doua jumătate a anului putem să facem şi acest lucru", a spus Victor Ponta, într-o emisiune difuzată duminică seara de România TV.

Majorarea pensiilor pentru condiţii deosebite de muncă, acordate persoanelor care au fost încadrate în fostele grupe I şi II de muncă după 1 aprilie 2001, a fost amânată cu doi ani, până în 2014. Executivul de atunci şi-a motivat decizia susţinând că principala sa preocupare este plata tuturor pensiilor, lună de lună, în pofida dificultăţilor economice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
PENSII,
/actualitate/ponta-guvernul-va-discuta-cu-fmi-despre-grupele-i-si-ii-de-munca-solutia-in-partea-a-doua-din-2014-11734382
11734382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.