Ponta, despre Rusia: România îşi permite economic şi social o accentuare a regimului sancţiunilor

Postat la 24 iulie 2014 26 afişări

România îşi poate permite, din punct de vedere economic şi social, o accentuare a regimului sancţiunilor din partea Rusiei, deoarece îşi asigură 80% din consumul de gaze din producţia internă şi are relaţii comerciale cu Federaţia Rusă care nu depăşesc 5 miliarde euro, consideră premierul Ponta.

Ponta, despre Rusia: România îşi permite economic şi social o accentuare a regimului sancţiunilor

 "Avem un avantaj: 75-80% din consumul intern de gaze noi ne asigurăm din producţia internă, 20% importăm din Rusia. Evident că îmi pun problema pentru acei 20%, care ar însemna închiderea unor combinate, pierderea unor locuri de muncă, adică nu poţi să tratezi uşor acest lucru, dar România îşi poate permite, şi din punct de vedere economic, şi social, o accentuare a regimului sancţiunilor", a spus Ponta la Adevărul Live.

El a arătat că alte state din regiune au o problemă mult mai mare decât România dacă se închide "robinetul cu gaze".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-despre-rusia-romania-isi-permite-economic-si-social-o-accentuare-a-regimului-sanctiunilor-12970687
12970687
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.