Ponta: De compensarea de 4 cenţi la acciză vor beneficia transportatorii care au peste 7,5 tone

Postat la 31 martie 2014 56 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că de compensarea de 4 cenţi la acciză vor beneficia transportatorii care au peste 7,5 tone, conform sistemului european aplicat de şase ţări europene şi solicitat şi de către România.

Ponta: De compensarea de 4 cenţi la acciză vor beneficia transportatorii care au peste 7,5 tone

 "De compensare vor beneficia cei care au licenţă de transport, reglementarea europeană fiind de 7,5 tone, transportatorii care au peste 7,5 tone. E un sistem european pe care îl aplică şase ţări europene şi pe care l-am solicitat şi noi pentru cei care au licenţă de transport", a spus Ponta.

El a precizat că în acest fel transportatorii vor fi sprijiniţi, primind înapoi 4 cenţi din acciza de 7 cenţi, iar cei care fac evaziune vor fi lăsaţi în afară, întrucât reducerea se va aplica doar celor care aduc facturi.

Întrebat de ce nu se face o schemă de compensare şi pentru cetăţeni, Ponta a precizat că avantajele pentru cetăţeni constau în alte lucruri.

"Dacă avem autostrăzi, atunci, în loc să mai faci de la Cluj şapte ore până la Bucureşti, faci patru ore. Atunci consumi mai puţin carburant, te duci mai rar cu maşina la reparat şi, în primul rând, mai important e faptul că, în loc să avem atâtea mii de oameni care mor pe şosele din cauza tirurilor, cu siguranţă numărul de accidente va scădea", a spus Ponta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-de-compensarea-de-4-centi-la-acciza-vor-beneficia-transportatorii-care-au-peste-7-5-tone-12368909
12368909
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.