Ceremonia aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO: Iliescu: Revoluţia, momentul crucial. Constantinescu: Aderarea, posibilă datorită solidarităţii

Postat la 31 martie 2014 31 afişări

Ceremonia organizată cu prilejul aniversării a 10 ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), la Palatul Cotroceni, a început, luni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a foştilor şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

Ceremonia aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO: Iliescu: Revoluţia, momentul crucial. Constantinescu: Aderarea, posibilă datorită solidarităţii

 Constantinescu: Aderarea la NATO, posibilă datorită solidarităţii excepţionale politicieni-societate

Fostul şef al statului Emil Constantinescu a declarat, luni, la ceremonia organizată la Cotroceni, că aderarea României la NATO a fost posibilă datorităţii "solidarităţii excepţionale a celor din zona politică, a societăţii civile şi a oamenilor, în general".

El a transmis un omagiu către armată, care a reuşit să se integreze în această structură prin restructurare şi sacrificiile pe care le-a înţeles perfect, şi a ţinut să precizeze că serviciile de informaţii s-au integrat înainte de aderarea la NATO, datorită contribuţiei la o serie de acţiuni pe care istoria, când va fi posibil, le va face publice.

"Nu pot să nu mulţumesc opoziţiei de atunci", a spus Constantinescu, amintind despre aprobarea folosirii Aeroportului din Timişoara în războiul din fosta Iugoslavie, care a decis, în opinia fostului preşedinte al României, sfârşitul conflictului din această zonă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ceremonia-aniversarii-a-10-ani-de-la-aderarea-romaniei-la-nato-iliescu-revolutia-momentul-crucial-constantinescu-aderarea-posibila-datorita-solidaritatii-12365883
12365883
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.