Ponta: Corlăţean şi echipa din MAE garantează cu funcţiile că, în turul II, toţi vor putea vota

Autor: Departamentul Politic Postat la 03 noiembrie 2014 42 afişări

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi echipa din minister garantează cu funcţiile lor că, pe 16 noiembrie, niciun cetăţean român care vrea să voteze nu va rămâne în afara unei secţii de vot, a afirmat premierul Victor Ponta.

"Pe 16 seara, dacă va exista un singur cetăţean român în diaspora care vrea să voteze şi nu poate, toată echipa de conducere - pentru că nu este munca unui singur om, după cum ştiţi foarte bine - toată echipa de conducere îşi va asuma responsabilitatea. Eu însă cred că în urma măsurilor pe care BEC le poate dispune mâine, vom avea în 16 noiembrie un vot, ca şi în România de altfel, fără nici un fel de probleme", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Afacerilor Externe, alături de ministrul Corlăţean.

El a răspuns astfel întrebat de presă dacă el consideră în acest moment că este vorba de o responsabilitate politică în privinţa organizării alegerilor din străinătate şi dacă se poate vorbi despre demisia ministrului Corlăţean.

Anterior, Ponta a anunţat că Biroul Electoral Central va dispune, marţi, o serie de măsuri, care vor viza eventuala creştere a numărului cabinelor de vot şi suplimentarea personalului din secţiile de vot şi consulate.

Românii din străinătate au ieşit, duminică, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe, iar oamenii au protestat faţă de închiderea porţilor în faţa celor care nu au mai putut vota.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut demisia miniştrilor Titus Corlăţean şi Bogdan Stanoevici. La fel şi aproximativ 200 de persoane care au protestat la MAE, duminică seară, faţă de organizarea alegerilor în străinătate, însă vicepremierul Liviu Dragnea a apreciat că activitatea Ministerului de Externe este una foarte bună, el arătând că MAE nu poate fi învinovăţit cu nimic pentru modul în care s-a desfăşurat procesul electoral în diaspora.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-corlatean-si-echipa-din-mae-garanteaza-cu-functiile-ca-in-turul-ii-toti-vor-putea-vota-13487624
13487624
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.