Ponta: Consecinţele suportate de membrii PSD aflaţi în procese, trecute în statutul partidului

Autor: Liviu Dadacus Postat la 12 ianuarie 2015 242 afişări

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că va propune ca statutul partidului să fie modificat în sensul includerii unor prevederi care să stabilească de o manieră clară care sunt consecinţele suportate de membrii PSD aflaţi în procese penale sau civile.

”Voi propune prevedrea în statut a consecinţelor pe care oricare membru, inclusiv cei cu funcţii de conducere, le poate suferi în urma implicării în diverse stadii ale unor procese, astfel încât să nu mai decidem în şedinţe, ci să scriem clar în statut”, a spus Ponta.

El a mai spus că o altă modificare a statutului se va referi la disocierea funcţiilor politice de cele administrative.

”Trebuie să stabilim care e nivelul la care cineva care are o funcţie administrativă importantă, pornind de la cea de prim-ministru, de preşedinte de Consiliu Judeţean,, exercită şi funcţii politice”, a spus Ponta, care a argumentat în favoarea acestei modificări arătând că, ”cu cât decizia se strânge, cu atât apar greşeli”.

Întrebat între ce funcţie va opta dacă această modificare va fi votată, respectiv între cea de premier sau cea de preşedinte de partid, Ponta a evitat să răspundă tranşant, precizând: „Imediat ce vom vota statutul, vă voi spune”.

Consiliul Naţional al PSD se va reuni în luna martie pentru a dezbate modificările ce vor fi asuse la Statut, dar şi pentru a face alegeri pentru funcţia de preedinte al acestui for.

„Consiliul Naţional va dezbate modificările la statut şi va face câteva dintre acele ajustări la statut referitoare la situaţia de incompatibilităţi, funcţia politică şi administrativă, precum şi situaşia juridică a celor care ase află în diverse stadii ale proceselor civile sau penale”, a spus Ponta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PSD,
STATUT,
/actualitate/ponta-consecintele-suportate-de-membrii-psd-aflati-in-procese-trecute-in-statutul-partidului-13760731
13760731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.