Polonia vrea să expulzeze 45 de diplomaţi ruşi, potrivit unui oficial

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 martie 2022 20 afişări

Polonia vrea să expulzeze 45 de diplomaţi ruşi, potrivit unui oficial

Polonia caută să expulzeze 45 de diplomaţi ruşi, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Stanislaw Zaryn.

Serviciile speciale ale ţării au cerut Ministerului de Externe să expulzeze diplomaţii, unii dintre ei fiind suspectaţi că lucrează pentru serviciile secrete ruseşti.

Zaryn a declarat: "Agenţia de Securitate Internă a identificat 45 de persoane - ofiţeri ai serviciilor secrete ruseşti şi persoane asociate cu acestea care aveau statut diplomatic în Polonia. Lista a fost transmisă Ministerului Afacerilor Externe, aceasta include ofiţeri ai serviciilor speciale ale Federaţiei Ruse şi persoane care cooperează cu acestea... persoane care au desfăşurat activităţi de informaţii împotriva Poloniei, dar şi împotriva aliaţilor noştri."

Guvernul polonez a precizat că ambasadorul rus la Varşovia a fost convocat la Ministerul de Externe, iar deciziile privind măsurile ulterioare vor fi anunţate după întâlnire.

Mai mult de două milioane de ucraineni au fugit în Polonia de când forţele ruse au lansat invazia la 24 februarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
diplomaţi ruşi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.