Daca tot nu sunt banii lor

Postat la 19 iulie 2010 11 afişări

Numarul cazurilor de nereguli raportate de cele 14 tari beneficiare ale fondurilor de preaderare a crescut cu 35% in 2009, iar valoarea estimata a neregulilor se ridica la 117 milioane de euro, se mentioneaza in raportul anual al Comisiei Europene asupra protectiei intereselor financiare ale UE şi privind combaterea fraudei.

Totuşi, tendinta de creştere a acestor nereguli se aplica numai Bulgariei, cu o creştere de 134% a cazurilor in 2009 fata de anul anterior. Spre exemplu, in cazul programului SAPARD, 92% dintre toate cazurile suspecte de frauda in 2009 s-au inregistrat in Bulgaria.

De altfel, practic unul din cinci proiecte din Bulgaria care a beneficiat de finantare prin SAPARD a fost un caz suspectat de frauda (o proportie de 20,33%). In cazul Romaniei, aceasta proportie a fost de 0,57%. Pe de alta parte, cinci state membre - Bulgaria, Ungaria, Polonia, Romania şi Slovacia - şi Turcia au raportat 262 de cazuri de suspiciune de frauda privind fondurile de preaderare, cu un impact financiar de 57 de milioane de euro. Din totalul sumelor alocate preaderarii in 2009, se presupune ca 0,38% au facut obiectul fraudelor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/daca-tot-nu-sunt-banii-lor-6585036
6585036
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.