Poliţia iese la vânătoare după hoţii de tablă

Postat la 09 noiembrie 2014 55 afişări

Direcţia de Poliţie Transporturi din I.G.P.R. a coordonat în această săptămână o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea furturilor de piese componente din infrastructura feroviară.

Poliţia iese la vânătoare după hoţii de tablă

Acţiunea se înscrie în conceptul RAILACTION DAY 24 BLUE, un concept al RAILPOL (reţeaua forţelor de poliţie cu atribuţii în transporturile feroviare din ţările Uniunii Europene), ce constă în organizarea simultană, în toate ţările membre, pe durata unei singure zile, a unei acţiuni poliţieneşti în mediul feroviar.

În intervalul 6-7 noiembrie, peste 5.364 de poliţişti de la ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de investigare a fraudelor şi de la transporturi au verificat 2.304 de centre de colectare a materialelor feroase şi neferoase, au verificat 227 de trenuri, 247 de staţii şi au efectuat 231 de controale de-a lungul liniei de cale ferată.

În cadrul acţiunii au fost întocmite 33 de dosare penale pentru infracţiuni economice, de comiterea cărora sunt bănuite 49 de persoane. De asemenea, 287 de persoane sunt cercetate pentru alte infracţiuni, printre care 7 tâlhării, 6 furturi din buzunare şi 65 de loviri sau alte violenţe.

Poliţiştii au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea 38/2014 privind interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora, utilizate în activitatea feroviară şi au confiscat 61.356 kg materiale feroase şi 1.080 de kg cupru.

În acelaşi timp, la data de 7 noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au efectuat un control la o societate comercială cu obiect de activitate colectarea de materiale feroase, din Vulcana Pandele, judeţul Dâmboviţa.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că, în perioada august - noiembrie, administratorul firmei ar fi desfăşurat activităţi comerciale de colectare a deşeurilor feroase, fără a înregistra în evidenţele contabile veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Din primele cercetări a reieşit că bărbatul, de 49 de ani, nu ar fi declarat punctul de lucru din Vulcana Pandele, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale şi că ar fi achiziţionat deşeuri metalice de la diferite persoane, fără a completa actele prevăzute de lege.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală. De asemenea, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 de lei şi au confiscat 6.000 de kilograme de materiale feroase, deţinute fără acte legale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politia-iese-la-vanatoare-dupa-hotii-de-tabla-13515502
13515502
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.