Poliţia greacă a arestat 14 cetăţeni străini în timpul protestelor violente de miercuri seara

Autor: Ioana Bojan Postat la 17 iulie 2015 149 afişări

Mai mult de jumătate dintre persoanele arestate în timpul protestelor violente de miercuri seara de la Atena sunt cetăţeni străini, a anunţat joi poliţia greacă, citată de Kathimerini în ediţia electronică.

Proteste violente au avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în Piaţa Syntagma din centrul Atenei, în timp ce parlamentarii votau un nou pachet de măsuri de austeritate cerute de creditorii internaţionali.

Douăsprezece persoane au fost reţinute pentru pagube provocate la o staţie de metrou, iar alte 14 au fost arestate în faţa Parlamentului, unde protestatarii au aruncat cocteiluri Molotov şi bucăţi de marmură, în timp ce poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene.

Din totalul persoanelor arestate, 14 sunt cetăţeni străini, respectiv patru germani, trei polonezi, doi francezi, un australian, un ucrainean, un olandez, un italian şi un albanez.

Nicio persoană nu a fost rănită grav în urma confruntărilor violente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
PROTESTE,
STRĂINI
/actualitate/politia-greaca-a-arestat-14-cetateni-straini-in-timpul-protestelor-violente-de-miercuri-seara-14604824
14604824
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.