PNL propune ca la produsele din lapte 15 puncte procentuale TVA să rămână la producător, prin decont

Autor: Emma Toader Postat la 12 martie 2015 36 afişări

PNL a depus în Parlament o propunere legislativă de modificare a Codului fiscal, care se referă la producătorii de lapte şi prevede ca "din cei 24% TVA în momentul de faţă, 9% va fi virat statului, iar 15 % producătorului", a declarat, într-o conferinţă de presă, deputatul PNL Tinel Gheorghe.

"Am depus o iniţiativă legislativă, pe care am înregistrat-o ieri şi care se referă în principal la modalitatea practică de eliminare a evaziunii fiscale şi de sprijinire a producătorilor mici şi mijlocii de lapte din România, în jur de 800 000. Proiectul prevede ca din cei 24% TVA în momentul de faţă, 9% va fi virat statului, iar 15% producătorului şi îl va deduce el singur din decont. Venim în întâmpinarea statului care luptă cu evaziunea fiscală şi a producătorului autohton care are nevoie de sprijin în această perioadă", a explicat Tinel Gheorge.

El a spus că "măsura este temporară, propusă pe un an". "Aştept ca Guvernul, Ministerul Agriculturii să facă demersurile la Comisia Europeană să obţină sprijinul necesar pentru implementarea acestei măsuri. PNL anticipează că de la 1 aprilie 2015 va fi mare jale pe piaţa laptelui din România", a adăugat deputatul PNL, după ce a arătat că de la 1 aprilie "se liberalizează piaţa laptelui".

Potrivit proiectului de lege iniţiat de liberali şi distribuit presei, măsurile propuse de PNL au în vedere atât producătorii de lapte, cât şi pe cei de carne.

"Pentru livrarea de carne şi produse din carne şi pentru livrarea de lapte şi produse din lapte, stabilirea taxei pe valoarea adăugată de plată se stabileşte prin diferenţa dintre TVA colectat şi TVA deductibil la care se aplică procentul de 37,5% reprezentând 9% TVA de plată aferent vânzărilor", se precizează în proiect.

Diferenţa de TVA echivalând cu 15% din TVA de plată rămâne la dispoziţia producătorului de carne şi de produse din carne şi producătorului de lapte şi produse din lapte, în scopul stimulării prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale. Reţinerea sumei de 62,5% se realizează prin decontul de TVA, se mai arată în proiectul liberalilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
PROPUNERE LEGISLATIVĂ,
/actualitate/pnl-propune-ca-la-produsele-din-lapte-15-puncte-procentuale-tva-sa-ramana-la-producator-prin-decont-13974250
13974250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.