Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 10 septembrie 2017 139 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

UPS

+ Dacia a publicat primele informaţii despre noul Duster. Noul model va avea faruri cu LED, parbrizul va fi amplasat mai în faţă comparativ cu vechiul model, iar interiorul este refăcut.

+ Asigurările s-au ieftinit cu mai mult de jumătate pentru cei care au condus regulamentar şi nu au provocat incidente în trafic, după prima lună de când se aplică noua lege RCA.

+ Executivul român Andreea Diaconescu a preluat poziţia de senior director of marketing pentru brandul de cosmetice de lux Fresh, aflat în portofoliul gigantului francez LVMH, cel mai important grup de pe piaţa mondială de lux.

+ Aeroportul Oradea va lua un credit pe o perioadă de 15 ani, în valoare de 6,7 milioane de lei, pentru construirea unui nou terminal de pasageri şi modernizarea celui existent.

+ Circa 11.170 de conturi de tranzacţionare la BVB cu o valoare mai mare de 20.000 de euro, plafonul maxim de compensare, figurau la finele primului semestru în statisticile Fondului de Compensare a Investitorilor, în creştere cu 30% faţă de 2015.

+ Paginile care distribuie ştiri false nu se vor mai putea promova prin reclame pe Facebook. Paginile nu vor fi pedepsite la prima abatere, ci după mai multe postări.

+ Continental îşi extinde centrul de cercetare-dezvoltare din Sibiu şi mai angajează 1.000 de oameni. n acest centru sunt dezvoltate în prezent proiecte care vizează cele mai noi tendinţe din industria automotive.

DOWNS

- Populaţia României a scăzut cu 122.000 de persoane în 2016, la 19,6 milioane de rezidenţi. Cauza principală a acestei scăderi o constituie emigrarea, numărul emigranţilor depăşind numărul imigranţilor cu peste 76.000 de persoane, până la 210.000, anul trecut.

- Aplicarea testelor în cadrul proceselor de recrutare şi selecţie nu mai reprezintă o etapă obligatorie pentru angajatorii din ţara noastră; în ultimii ani din ce în ce mai puţini angajatori aleg să aplice teste eliminatorii.

- Simona Halep a fost învisă din nou de Maria Şarapova în primul tur la US Open. 6-4, 4-6, 6-3 este scorul prin care rusoaica a învins-o pe Halep.

- Coreea de Nord a lansat o rachetă ce a survolat nordul Japoniei înainte să se prăbuşească în mare, tensionând şi mai mult relaţiile din regiune.

- România a cheltuit o sumă de 340 de euro pe cap de locuitor pentru sănătate în 2015; este cea mai mică sumă din Uniunea Europeană, unde media a fost de 600 de euro pe cap de locuitor, arată datele Eurostat.

- România alocă cei mai puţini bani pentru educaţie, la nivel european. Statul a cheltuit 248 de euro pe cap de locuitor în anul 2015, în timp ce media europeană a fost de 1.400 de euro.

- Doar 6,7% din populaţia României merge de cel puţin patru ori pe an la concerte, piese de teatru, operă sau balet, fruntaşii clasamentului fiind cetăţenii din Slovenia şi Luxemburg.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.