Piaţa românească de soluţii cloud va ajunge la o valoare de 200 de milioane de euro până în 2018

Autor: Ioana Matei Postat la 28 septembrie 2015 204 afişări

Piaţa românească de soluţii cloud va ajunge la o valoare de 200 de milioane de euro până în 2018

Soluţiile pentru afaceri în cloud vor înregistra o creştere medie anuală de 15-20% în următorii ani, potenţialul pieţei fiind estimat la 200 de milioane de euro în 2018, potrivit reprezentanţilor brokerului de cloud Ymens. Serviciile de tipul Software ca Serviciu (SaaS) au un potenţial ridicat de creştere pe piaţa locală, licenţele în cloud urmând să reprezinte, conform datelor companiei de cercetare IDC, 15% din totalul vânzărilor de soluţii software din România în următorii patru ani.

Creşterea estimată a pieţei de cloud din România este aliniată tendinţelor şi perspectivelor de dezvoltare la nivel european. Soluţiile pentru afaceri în cloud de tip ERP (Enterprise Resouce Planning), management de document şi conţinut, colaborare sau CRM (Customer Relationship Management) înregistrează o creştere cuprinsă între 16% şi 31% de la an la an în comparaţie cu soluţiile tradiţionale de IT, a căror evoluţie este estimată la 3% pe an, potrivit datelor IDC pentru Europa Centrală şi de Est.  

”Cloud-ul este un pas natural în evoluţia tehnologică. Aliniat cu schimbările de percepţie ale secolului, atât ale companiilor cât şi ale indivizilor, cloud-ul îşi revendică valoarea doar atunci când livrează beneficiile promise utilizatorilor, într-un mod simplu şi rapid. Acesta este obiectivul nostru şi credem că fiecare companie va face pasul către cloud la momentul potrivit, existând astfel o probabilitate mare de a discuta despre o piaţă românească a soluţiilor cloud de peste 200 de milioane de euro în câţiva ani. Cloud-ul va reprezenta, fără îndoială, o piesă centrală în puzzle-ul viitorului, şi va genera nu doar avansul tehnologic sustenabil în societate, dar şi un impact pozitiv substanţial în viaţa noastră de zi cu zi”, declară Costin Matache, Director General Ymens, companie din cadrul Grupului Teamnet.

Ymens este o companie membră a Grupului Teamnet, axată pe brokerajul de cloud şi care oferă soluţii de cloudsourcing. Acestea permit companiilor să externalizeze întreaga infrastructură IT în cloud şi să beneficieze în acelaşi timp de o suită completă de soluţii de consultanţă suport, administrare şi mentenanţă, alături de servicii asociate precum infrastructură IT, Managed IT  şi securitate. Platforma de tehnologie cloud Ymens a fost dezvoltată în urma unei investiţii de un milion de euro. Ymens oferă soluţii personalizabile, compatibile şi interconectate care contribuie la eficientizarea afacerilor româneşti.

Cloud-ul este o infrastructură IT aflată într-un data center care oferă, printre altele, platforme integrate de aplicaţii dedicate companiilor. Soluţiile cloud pot fi accesate online, direct din browserul de internet de pe laptop sau desktop pe mobil sau tabletă, prin intermediul unor aplicaţii dedicate.

         

Urmărește Business Magazin

/actualitate/piata-romaneasca-de-solutii-cloud-va-ajunge-la-o-valoare-de-200-de-milioane-de-euro-pana-in-2018-14761645
14761645
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.