Piaţa criptomonedelor pierde 365 de miliarde de dolari după anunţul Tesla privind bitcoin

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 mai 2021 85 afişări

Sute de miliarde de dolari au fost şterse de pe piaţa a criptomonedelor după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter că producătorul de vehicule electrice va suspenda achiziţiile de maşini folosind bitcoin, relatează CNBC.

Piaţa criptomonedelor pierde 365 de miliarde de dolari după anunţul Tesla privind bitcoin

În jurul orei 06:06, ora Singapore, joi, când Musk a făcut anunţul, valoarea întregii pieţe a criptomonedelor se ridica la aproximativ 2,43 miliarde de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap.com.

În jurul orei 8:45, capitalizarea de piaţă scăzuse la aproximativ 2,06 miliarde de dolari. Ulterior piaţa a mai recuperat din pierderi. De la tweet-ul lui Musk, piaţa criptomonedelor a pierdut 165,75 miliarde de dolari din valoare la ora 9:22, ora Singapore.

În februarie, Tesla a anunţat că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi a planificat să accepte plăţi în criptomonede.

Musk a citat joi îngrijorările legate de mediu şi a declarat că Tesla este „îngrijorată de utilizarea în creştere rapidă a combustibililor fosili pentru extracţia şi tranzacţiile Bitcoin, în special cărbunele, cel mai poluant combustibil”.

Bitcoin nu este emis de o singură entitate, cum ar fi o bancă centrală. În schimb, este întreţinut de o reţea de aşa-numiţi „mineri”. Aceşti mineri folosesc calculatoare special construite, care necesită multă energie pentru a rezolva ecuaţii matematice complexe, pentru ca tranzacţiile bitcoin să treacă. Consumul de energie al Bitcoin este mai mare decât cel al unor state.

În cursul dimineţii, bitcoin a scăzut cu peste 12%, sub 50.000 de dolari pentru prima dată din 24 aprilie, potrivit datelor CoinDesk. În ciuda scăderii, Bitcoin înregistrează o creştere de peste 400% în ultimele 12 luni.

Şi alte criptomonede au pierdut din valoare.

Musk a fost un mare susţinător al monedelor digitale, inclusiv bitcoin şi dogecoin, contribuind la creşterea preţurilor acestora în ultimele luni.

CEO-ul Tesla a declarat că compania nu va vinde niciun bitcoin şi intenţionează să-l folosească pentru tranzacţii „de îndată ce mineritul va trece la o energie mai sustenabilă”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criptomonede,
tesla,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.