Peste 40 de PERCHEZIŢII la persoane şi firme bănuite de evaziune fiscală, în Capitală şi patru judeţe

Autor: Andrei Dumitrescu Postat la 01 octombrie 2014 94 afişări

Poliţiştii efectuează, miercuri dimineaţă, 46 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Buzău, Teleorman şi Giurgiu, la locuinţele mai multor persoane şi sediile unor firme, fiind vizaţi cetăţeni români şi italieni, bănuiţi de evaziune fiscală în domeniul comercializării de legume şi fructe.

Peste 170 de poliţişti efectuează, la această oră, 46 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Buzău, Teleorman şi Giurgiu, fiind vizate locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală, precum şi sediile unor societăţi comerciale, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Operaţiunea vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane, cetăţeni români şi italieni, bănuite de comiterea de ilegalităţi în domeniul comercializării de legume şi fructe, cu un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro.

În fapt, în scopul deducerii taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, cei în cauză ar fi înregistrat fictiv în contabilitatea agentului economic achiziţii şi vânzări fictive derulate prin 15 societăţi fantomă, în perioada decembrie 2013 - august 2014.

În urma percheziţiilor, 27 de persoane vor fi conduse la audieri.

Percheziţiile se desfăşoară într-un dosar penal înregistrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor Ilfov, în care poliţiştii efectuează cercetări, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

La acţiune participă 174 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi specialişti criminalişti din cadrul Poliţiei Ilfov, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Poliţia Capitalei, şi din inspectoratele judeţene de poliţie Buzău, Giurgiu şi Teleorman.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al DIPI şi SRI.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PERCHEZIŢII,
EVAZIUNE,
FRUCTE
/actualitate/peste-40-de-perchezitii-la-persoane-si-firme-banuite-de-evaziune-fiscala-in-capitala-si-patru-judete-13358680
13358680
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.